Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
18 Ogos 2011

Cashout Kena Reject

Assalammualaikum.. berpandukan pada tajuk di atas sebenarnya ni cerita semalam. Aku dapat satu email dari pihak nuffnang yang bertajuk ''Cashout Rejected Due to Click Fraud''. First time aku kena camni. Antara isi dalam email tu

After a thorough check from our system, we are able to find sufficient evidence for click fraud activities. Among possible scenarios are;
- clicking on your own CPC ads repeatedly
- getting your visitors to click your CPC ads repeatedly

Nak kata klik iklan sendiri, memang aku ada klik iklan sendiri tapi bila ada iklan baru, masa tu la aku klik. Nak kata repeat banyak kali entahlah ye. Aku selalu gunakan pc yang memang ramai orang akan guna dan ada sesetengah kawan yang tau blog aku ni. Aku pun dah lama meninggalkan alam ko klik aku klik. Amount tu saja aku kumpul dari bulan 1 haritu dan duit tu aku nak gunakan untuk bagi duit raya kat budak-budak.

Semalam aku memang frust giler walaupun amount yang terkumpul tu hanya RM270, tapi aku anggap je la itu bukan rezeki aku dan alhamdulillah dalam kekecewaan Allah masih memberikan rezeki aku dari segi yang lain. So, pengajaran di sini, lepas ni aku kena berhati-hati kalau nak klik iklan sendiri.

9 patah-patah kata:

aanie berkata...

ooo camtu ke?? kiranya memang xleh cash out langsung ke ni?? ruginya...

Jieda berkata...

aanie ~ apa yang saya cashout haritu dari RM270 nuffnang cuma bagi RM50 je.RM220 kira burn hu3

amiey lee berkata...

hmm jieda..takut plak kalu gitu jadinye

Huda berkata...

mak aih..camne leh jadi gitu kak..riso pulak klu sengaja klik ads sendiri..tp penah gak klik, tp bukan sbb nk earning, sbb ads tu nmpk menarik n nak tau more details.

fieda berkata...

alamak....sayangnya...xder rezeki la tu..

mizzwaniey berkata...

nie utk nuffnang ke sis.. says xkan hehehe

SyUhAdA berkata...

sme la..
syu pon kne camtu jgk..
tetiba jer..
sblum nie ok jer..huhu~

puanbee berkata...

sedih kak.. sabar je lah!

❤ Cik Nissa ❤ berkata...

akak, sedihnya jadi camtu..bnyk kot amount 270 tu.saya ni blogger bru..tak prnh dpt BE...sedih...;(..akak bole bg tips sket bole?