Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
09 Julai 2010

Cekku Telah Tiba

Salam di pagi Jumaat. Pagi ni aku nak tunjukkan cek ke 2 yang aku dapat dari pihak nuffnang. Terima kasih banyak-banyak nuffnang. Nak bagi tips sikit kalau korang nak cashoutkan earning korang.

Untuk cashkan earning bila tiba masanya adalah seelok-eloknya dicashkan pada hujung bulan. Melalui pengalaman aku, ketika aku cashkan eraning yang pertama aku cashkan pada 2 March. Aku dapat cek selepas menunggu 2 bulan lebih. Sepatutnya aku kena cashkan pada hujung bulan March tu tapi excited punya pasal, maklumlah pertama kali, akhirnya lama aku menunggu kedatangan cek tu. Di bawah ni ayat yang aku copy dari website nuffnang
  • Nuffnang akan membayar ahli blogger Glitterati dalam tempoh 30 hari selepas akhir bulan tarikh permohonan (60 hari bari ahli biasa). Dalam masa itu, cek bayaran anda akan dihantar ke bank kami untuk diproses dan seterusnya dihantar ke alamat berdaftar anda. Tempoh masa pemprosesan dan penghantaran cek tidak akan melebihi 3 minggu.
  • Bagi memendekkan masa menunggu, anda digalakkan untuk membuat permohonan pengeluaran pendapatan pada akhir bulan.

Kemudian, untuk kali kedua ni aku cashkan pada 31 May dan pada 5 Julai lepas aku dah dapat ceknya. Lebih kurang 1 bulan 4 hari je. Bukan tak boleh nak cash pada awal bulan tapi lama la korang kena tunggu.



19 patah-patah kata:

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil berkata...

Warghhh bestnya.. Leh belanja nih... ;o)

Salmia berkata...

wah.. boleh blanje ni.. hehehe

En iLham berkata...

owh tidak
sangat jeles ok
nuffnang aku bertahun lagi agaknya boleh cashout
huhu
sadis tak??

.::WaNiE::. berkata...

:D

unai a.k.a puan.U berkata...

ala...tunjuklaa brpa dapat... hehehe...

Izan Ishak berkata...

ooo...camtu ye jieda...
izan punya pun berkurun lagi nak cash out kan...huhu

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ berkata...

jieda, akak cashout pun 31 may, tp sampai lani tak tiba2 cek tu.. tak sabar gak ni.. hehehe

kerangRebus berkata...

adeh..sonoknye..saya pon beribu tahun lagi agaknye ..ish2... blanje=_=

Jieda berkata...

Wife Mr.EM ~ boleh,mehlah dtg sini

Jieda berkata...

En Ilham ~ memang sadis sangat he3.takpe...sabar,sampai masanya nanti pasti boleh dikeluarkan


Salmia ~ meh datang sini he3


unai ~ tak banyak amountnye,tu yang segan nak tunjuk hehehe

Jieda berkata...

Wanie ~ akak sedang tersenyum ni membalas komen wanie


Izan Ishak ~ haah camtu,kalau tak lama la nak menunggu.ntah2 izan punya dah hampir untuk dicashout kan he3.

Jieda berkata...

keRang ~ sabar je.pasti satu hari nanti boleh dicashoutkan.mehla datang sini kalau nak suh banje


Kak Mimi ~ Laa..tak sampai lagi? Mungkin otw tu kak

Kie-yu berkata...

Tahniah kak ;)
mekasih bg tips tuh
tak saba gak nk cash out 1st earning pas 1 lebih dok kumpul
huhu ;)

perondajaketbiru74 berkata...

hehe...seronokler dpt cek tp lambat sgt erkk nak dpt cek dr nuff ni...

BezBuddy berkata...

o0o ok2...tq akak for the tips

NOOR FATIN berkata...

oo..ok2..thanx 4 da nice info..heee

mR.sYaH berkata...

wah best betul mkn besar pasni..

shasha berkata...

besh nya dah cash out nuff ! sya pnya cam lambat lagi jaa..huhu

farysa berkata...

boleh la blanja farysa lps ni
hehe