Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
07 Jun 2011

Petua Mengelakkan Batu Kerongsang Tertanggal

Gambar ihsan dari google

Assalammualaikum.. sekarang ni aku rasa trend bagi pemakai tudung pakai kerongsang jurai. Aku pun minat juga pakai kerongsang ni. Aku rasa bila kita pakai kerongsang ni boleh menaikkan seri, taklah nampak kosong je. Satu masalah kerongsang ni adalah batunya yang mudah tertanggal. Kadang-kadang baru beli je batunya dah hilang sebiji, kadang-kadang sampai berbiji-biji.

So, kat sini aku nak bagitau petua kalau nak batu kerongsang tahan lama. Caranya ialah dengan menyapu nail cote yang kaler jernih pada batu-batu kerongsang. Jangan pula korang sapu kaler lain. Selain batu kerongsang tu tahan lama ianya juga membuatkan batu kerongsang tu cantik berkilat. Selamat Mencuba.


6 patah-patah kata:

kiwi berkata...

oh boleh ek? ada tak petua untuk elak keronsang tu rosakkan tudung [selalu jadi kat kiwi, sayang kalau kena pada tudung baru]

Keyphochee berkata...

yup..memang mujarab petua ni...lama dah saya amalkan..alhamdulillah berjaya..

Farhana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
puanbee berkata...

betul saya dah amalkan ni , akk try tengok blog be epenuh dgn VCO

azieazah berkata...

Terimakasih petua. Nanti nak cuba juga lah...

Lelord berkata...

hehhehe lela pun wat cenggitu gak