Ini la rupanya serunding daging itu


Untuk aku yang pertama kali buat memang terkial-kial nak gulungkan popia tu. Bagi aku leceh jugak nak menggulung ni. Aku sarankan adik aku belajar buat yang simpul. Merujuk kepada gambar di bawah: Hasil popia yang berjaya ku gulung. Ada yang gemuk, ada yang kurus, ada yang pendek, ada yang panjang. Pendek kata semua ada la hehehe.

Akhir kata buat yang simpul lagi senang dari yang gulung sebabnya kalau buat yang simpul kita akan jimat masa dan tenaga hahaha. Fakta berdasarkan apa yang aku buat. Merujuk kepada gambar di bawah: Popia yang berjaya disimpulkan.

Untuk penghabisan antara gulung dan simpul, simpul la yang menjadi pilihan kami adik beradik hehehe. Aku tak dapat nak attach gambar yang dah digoreng sebab masa goreng tu aku sedang bersiap-siap nak balik Johor. Balik lagi sekali nanti baru aku akan ambil popia simpul yang dah siap digoreng itu.
6 patah-patah kata:
wahahaa... meh le sekilo sedekah kt aku bulan posa ni... dapat pahala
Hu hu hu simpul, jangan x simpul!
Jom wat kuih siput ....
dina --> cepat..hantar balang kat aku
anyss --> lepas ni memang nak belajar menyiput pula harharhar
salam.. kalo akak suker popia yg goreng
popia goreng dngn yg x goreng mana lg best ye.hehe
jadi laperrr...
ingat masakan idul fitri di kampung halaman :(
salam
Catat Ulasan