Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
01 Oktober 2010

Teknik Foto Seperti Model Mainan

Salam.. sedang aku belek-belek email dari inbox, aku dapat satu email dari seorang kawan. Agak terpegun aku tengok gambar seperti di bawah. Gambar ni gambar yang real tapi cara pengambilan gambar ni seolah-olah kita tengok model mainan. Kamera sekarang semakin canggih ye.











32 patah-patah kata:

aneesa ♥ berkata...

nice ohh ;) nak try cara ni..

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil berkata...

Canteknya semua gambar2 ni.. Teringin nak camera canggih2 camgini.. ;o)

tieha ismail berkata...

eh...unik laaa...hehehe

Jieda berkata...

aneesa ~ ni mesti pandai amik gambar ye

Jieda berkata...

Wife Mr Em~Ibu Mr Aqil ~ tu la..mesti kamera macam ni mahal harganya

Jieda berkata...

tieha ~ haah..cantik kan

kerangRebus berkata...

vah vah!memang chun ar model tu pon..haih

CouLeur de Chiqu3 berkata...

teknik ni namanya tilt-shift

Ibu Mifzal Arsyad berkata...

cantik la..

Kuman Chaos berkata...

menarik nih... amat berguna untuk Model Builder macam aku nih.. bleh praktiskan..
kuman "aku tewas .." Entry

Anis izyan Abd Rahman berkata...

btol2
macam model mainan!
style gile

SYaMiLa berkata...

waaa...cantiknya la nor...

nor ~ header tu untie mila dlm proses...sowi ye lambat...bz sket nk buat utk tempahan...

AngahSayang2314 berkata...

salam... angah baru je follow uuu

eh macam tak caya jer kan..nie betul sebab macam mainan la...

jom la kalau senang singgah blog angah kita tukar2 link

ashrafi berkata...

Salam..

saya sukakan gambar yang menarik seperti ini. Tapi sekadar suka sebab saya memnag tak pandai ambil-ambil gambar macam ni.. :)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

salam kak jieda...seyes cantik pic-pic ni kan kak? awe suka gambar2 unik, bangunan lama dan bersejarah...pandai sapa yang amik pic ni kan kak...

ishak berkata...

pernah nampak orang cerita pasal benda ni kat forum photomalaysia. tapi tak ingat apa terms yg diorang pakai.

uncle berkata...

er..uncle nak tanya betul ker gambar betul? huhuu kalau betul tu mmg terbaek sebba uncle pro modeller.. dan salah satu gambar ni tak silap uncle pernah uncle jumpa di laman web builder tutorial...hihihihi maaf ek sekadar nak kasi tau jer ...

Jieda berkata...

kerangRbeus ~ tu la..cantik kan

Jieda berkata...

CouLeur de Chiqu3 ~ ooo.. ye ke

Jieda berkata...

Ibu Mifzal Arsyad ~ haah.. cantik kan

Jieda berkata...

Kuman Chaos ~ boleh gunakan seperti dalam gambar tu kan

Jieda berkata...

Anis Izyan ~ terpegun gak tgk gambar ni pada mulanya

Jieda berkata...

Syamila ~ takpe..siapkan yang tempah dulu sebab itu yang penting

Jieda berkata...

AngahSayang2314 ~ okay..takde hal.Thanks drop by.

Jieda berkata...

ashrafi ~ sama la.kadang2 jeles tengok orang yang pandai amik gambar yang cantik-cantik

Jieda berkata...

Nur Hawa ~ memang cantik kan hawa.kreatif betul dorang ni

Jieda berkata...

Ishak ~ oo..ye ke?tak pe,nanti kalau dah ingat boleh inform kat sini ye

Jieda berkata...

uncle ~ hmm..ntah la ye uncle.tak sure plak.saya dapat pun dari email dan saje tepek kat sini untuk dikongsi lihat bersama kawan-kawan.thanks atas pemberitahuan uncle tu he3

ASSOYFINGER67 berkata...

sangat mengujakan aku..huhu

Syamil Hafiy berkata...

canteek sangatsangat !

shazika berkata...

wohaaaaa!!!
kagum saya tengok...

akubiomed berkata...

Nampak macam realistik, good foto guna teknik bokeh