Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
18 Februari 2010

Cream muka

Seminggu yang lepas masa aku lepak dengan kawan-kawan kat pantry,ada sorang kawan aku tegur ''ehh..pipi ko ada bintik hitam la. Ko kena jaga ni, kalau tak lagi banyak bintik hitam tu nanti.'' Alamak.. aku jarang amik tau pasal kulit muka ni. Pakai moisturiser pun sekali sekala. Nak tepek bedak muka pun jauh sekali. Aku tak minat la semua ni. Pastu kawan aku pun bagi la penerangan sikit pasal bintik hitam tu.

Balik je dari kerja, lepas maghrib aku ajak en suami keluar cari cream muka. Sebelum ni aku pakai cream Olay dan kebetulan cream tu pun dah habis. Macam biasa tempat yang aku tuju adalah Jusco. Aku pun belek la cream yang ada kat sana. Dalam hati nak try produk lain selain dari Olay. Aku pun pergi kaunter Loreal dan kebetulan ada sales girlnya. Aku minta tolong advice jenis mana yang aku sesuai pakai dan selepas bersoal jawab dia sarankan aku gunakan yang ini


cuma pencuci muka je aku tak beli sebab aku nak habiskan pencuci muka yang ada. Sekarang ni aku dah rajin guna setiap pagi dan malam. Aku kena disiplinkan diri la nampaknya. Kalau tak sayang wooo muda-muda lagi muka dah ada kedut.

Dah seminggu jugak aku pakai perubahan yang nampak kulit muka aku makin halus. Bintik-bintik putih yang biasa ada kat hidung pun dah kurang. Nak tengok gambar kulit muka aku? Tak payah la.. malu nak tunjuk hehehe

15 patah-patah kata:

Dilla Yusof berkata...

Jieda...salam ziarah. Best juga cite pasal cream muka ni. Klu bagus produk ni war-warkan ye. Akak guna sabun Taharah je.

Jieda berkata...

Kak Dilla ~ terima kasih kerana sudi menziarahi saya.Produk ni pun kawan saya yang rekemenkan.Saya cuba je dulu.Nak tengok sesuai tak ngan kulit saya

DaHLia berkata...

nak tengok!!! hehehe

xsuka kalo ade promoter dtg tlg promots...suka usya sendiri jerk...hehhe

now pakai EVOLLE + Syahirah .... best!!!! dan murah :)

dina berkata...

dulu aku try mcm2 produk, tapi sekarang pakai sabun papaya jek, tanpa toner dll... muka aku dah takde bintik2 itam... eceh! cam iklan lak...

bebelsokmo berkata...

eloklah jaga dari sekarang......saya pon dh rajin menjaga...supaya nampak comel selalu..hehe

mamalieyna berkata...

kita pun byk bintik itam kt muka..sbb nye tulah tak jaga sgt! huhu..

Iznie berkata...

hehe...nak tgk!
nak tgk perubahan selepas pakai cream tue...hehe
klu berkesan...nk try...hehehe

yatee berkata...

hehe saya pakai olay jugak!
dah lama pakai dari sekolah menengah ngehngeh
takda masalah la~
loreal pon not bad,
skarang tgh pakai loreal nyer moiturizer yang jenis lotion punya,
lebih kurang je ngan olay cuma olay bau dia best sikit kot hehe

Jieda berkata...

Dahlia ~ hehehe..malu la nak tunjuk.saya pun tak berapa suka kalau promoter datang masa saya sibuk sedang memilih barang.biasanya saya cakap ''kalau saya nak apa2 baru saya panggil''

Dina ~ aku pernah perasan sabun tu.kalau tak silap aku,adik aku pakai sabun tu

bebelsokmo ~ betul..kita kena jaga dari sekarang

Jieda berkata...

mamalieyna ~ dari sekarang la kita kena jaga supaya kulit muka kita nampak muda sentiasa hehehe

iznie ~ takyah tengok la.maluuu hehehe.Kalo nak try apa salahnya tapi beli yang kecik dulu,bukan apa takut tak sesuai ngan kulit muka

Jieda berkata...

yatee ~ sebelum ni pakai olay gak.bau cream loreal memang best dari olay hehehe

AISYAH HANI berkata...

aku pakai cap Avon je... Kengkadang pakai cosway punya..

zures berkata...

ye ke...harganya ok tak? mesti berbaloi-baloi kan..

wawan berkata...

xpe².. slalu pakai nanti muka akan glow balik =P

Jieda berkata...

aisyah hani ~ masa umur belasan tahun pernah gak cuba avon,sayangnya kulit muka tak sesuai huhuhu

zures ~ harganya boleh la hehehe

wawan ~ mudah-mudahan tapi memang kena disiplinkan diri