Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
03 Februari 2010

Ghost Whisperer


Ada tak sape-sape yang suka tengok drama bersiri Ghost Whisperer? Kalau suka sila angkat ibu jari hehehe.

Pada sape yang tengok mesti tau cerita ni berkisar apa kan. Malam tadi aku tengok drama ni kat 8 tv. Ghost Whisperer ni antara drama feberet aku selain Monk dan Tru Calling. Aku tengok dari season 1 lagi. Untuk yang tak tau cerita ni meh aku citer secara ringkasnya.

Ghost Whisperer ni mengisahkan Melinda lakonan Jennifer Love Hewitt yang mempunyai kelebihan dapat melihat roh orang yang telah meninggal dunia. Melinda ni akan menolong roh yang tak kesampaian hajat semasa hidup dan juga menolong roh tadi meneruskan perjalanan ke alam lain. Melinda ni dah berkahwin tapi belum mempunyai anak. Dia juga membuka kedai menjual barang-barang antik.

Kat tv8 kalau tak silap aku dah masuk musim keempat dan musim kali ni ada episod husband kepada Melinda telah mati akibat ditembak. Roh husband dia taknak pergi ke tempat yang sepatutnya malahan rohnya berlegar-legar kerana tak sanggup nak biarkan Melinda dalam kesedihan. Endingnya roh husband dia masuk ke dalam badan seorang lelaki yang telah meninggal dunia akibat kemalangan jalanraya. Jadi dengan cara itu roh husbandnya dapatlah hidup bersama dengan Melinda.

Sekian...terima kasih hehehe

11 patah-patah kata:

ZIANA ♥ FARREL berkata...

sy suke cite ni tp selalu termiss...huhuhu...suke jennifer love hewitt sbb comel macam saya!!
*hahahaha..gile perasan!

azieazah berkata...

Suka juga tengok tapi lately susah nak dapat chance lagi sbb anak suka tune siri2 di 701 dan StarWorld 711..

Jennifer ni dulu top dari filem “I Know What U Did Last Summer”. Mula2 siri ni memang best wpun hubby dia tak berapa sokong, lama2 ok. Tapi selalu terlepas nak tengok...

Watierman, rmanbkr berkata...

8 TV..macam tak pernah jumpa channel tu..huhuhu..mana ada chance....!

Jieda berkata...

ziana..sebelum ni pun akak selalu termiss.maklum la jarang tengok rancangan 8 tv

kak azieazah..minggu depan kalau citer tu ada lagi,akak tengok ye

ka watie..channel tu ada la kak hehehe.astro channelnya 708

irahehe berkata...

ira angkt ibu jari!
hehe~

suke gax ngn citer tru calling..

Didi Nadhirah berkata...

suka sgt cite ni..melinda sgt gorjes rambut die ..season 5 nanti die dah ade baby..tgk sikit kat youtube ari tu

maiyah berkata...

dah lama x tgk sbb gambar dah blur.. antena x bleh pakai al maklum le tv kodok heeee

S.y.U.R.a berkata...

suka cita nie...
rasa season nie dah tak merapu mcm season lepas...

U-Nie_sYa berkata...

suke sgt2 cter nie..=)

AISYAH HANI berkata...

DULU IKUT JUGAK CITER NI TAPI LA NI ASYIK BEREBUT REMOTE DENGAN ANAK JE. SUKA TENGOK COUPLE TU..CUTE SANGAT.. DESPERATE HOUSEWIVES PUN BEST JUGAK.. BILA LA NEW SEASON NAK START YE???

Rinna berkata...

Akak pun suka sgt ngan citer nie.. best kan.. :)