Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
07 Februari 2011

Senang Dan Menang With Puteri Katek


Saya tau giveaway ni dari blog http://ilovecontestblog.com

Salam.. jom ramai-ramai memeriahkan Senang Dan Menang With Puteri Katak. Kepada sesiapa yang nak join sila klik di SINI dan jangan lupa korang tau contest ni dari JIEDA ye. Tarikh tutup contest ni pada 14 Februari 2011.

Resepi yang nak share di sini ialah Kerabu Sotong.



Bahan-bahannya
500 gram sotong ...buangkan kulit dan hiris kasar
3 S/b Apple Cider Veniger atau air limau nipis/kasturi *aku guna limau nipis*
2 sudu teh kicap cair atau sos ikan *aku guna kicap cair*
1 sudu teh gula pasir

Bahan hiris/mayang
1 pokok daun ketumbar
1 pokok daun bawang
1 biji bawang besar
5 biji cili padi
3 biji cili merah
5 ulas bawang merah
3 biji buah tomato
1 biji mangga muda

Cara membuatnya
1. Rebuskan sotong dengan sikit air. Toskan.
2. Gaulkan semua bahan dan hidangkan.

Haaa...senang je kan. Selamat mencuba.


Nak tag kepada sesiapa yang masuk ke blog ni

Ehh..apa ni.Nak tau? Kenalah Klik ye.

12 patah-patah kata:

Melati berkata...

wahaaaaa!!! kerabu sotong my fav!

shera haifa berkata...

huhu..xreti msk..malu je g tau kt cnie
:P

qieranna berkata...

sedapnyer... yum yum

toyolkiut berkata...

kerabu sotong?
sedap...

Ms sunsWeetz berkata...

wow kerabu dapnyer...ehm anyway jieda..Ms da join contest ni..hehe Ms kasi resepi murtabak meggy huhu

putERi-kAtEk berkata...

waaa....best2.....senang nyeee

zahidah dihaz berkata...

good luck!!! sedapnya sotong....hehehe



New Entry: Heart Beat

ManjaIxora berkata...

uiks.. terliuq sy tgk.. huhuhu..

kak jieda dah ditag utk join GA.. gud luck ek.. hohoho

puanbee berkata...

waa meleleh tengok sotong nih kak.. harus kena buat ni

puan nina berkata...

gudluck akak..

erk..xlayak nk masok..mei yo resipi besh..hehe

sy tag akak ya http://ninagacontest.blogspot.com/2011/02/contest-anak-ayah-serasi-bersama.html

TiKa LEh berkata...

xpnh mkn pun..nmpk sdap..wow..

Mrs. Asida berkata...

:)