Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
20 Mei 2011

Berpaling Dari Jannahmu drama best

Assalammualaikum.. malam tadi ada tak sesiapa yang tengok drama Berpaling Dari Jannahmu di astro Prima. Drama lakonan hebat Fauziah Ahmad Daud dan Nasir Bilal Khan ni memang best. Tersentuh aku tengok drama ni terutama ketika Mira lakonan si kecil Mia Sara menyorok dalam rumah kerana takut dimarahi mamanya dan ketika dia dilanggar kereta. Dua perkara yang buat aku meleleh airmata part tu satu sebab aku ada anak sebaya dengan Mira dan kedua keluar pulak lagu Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu nyanyian Uji Rashid.

Kalau korang nak tau jalan ceritanya korang baca je kat SINI. Aku tak reti nak bercerita sangat sebab sekejap-sekejap aku tengok Mantera Anjasmoro. Apapun 23hb ni ada ulangannya kat Astro Prima pukul 7 malam.



14 patah-patah kata:

amiey lee berkata...

best...tgk jugak..hubby yang tk penah layan sgt drama2 ni pun layann citer ni...mia sara tu comel sgt

Huda berkata...

mmg sgt best kak..mlm td duk layan je cite ni x tengok pun channer lain..sian mia :(

echa maamin berkata...

Saya tengok... mmg best sgt citer tue...kdg2 dialog2 dia sama mcm yg selalu saya bebelkan... setiap kali kuar lagu Uji Rashid tue... saya x bole nak tahan sebak, mesti meleleh air mata. Tq 4 sharing...

♥MiZz-siHa♥ berkata...

xtgk la..coz stipa khamis slalu tgk tv 2..drama makbul..hehe..best jgk..

fisa othman berkata...

saya pun tengok gak...meruntun hati bila tengok Mira kena langgar...

**anak fisa c Irfan yg 2 tahun tu pun menangis tengok cerita ni...tersedu sedan dia..

azieazah berkata...

Kak Azie tengok dari mula sampai habis.

Masa dia hantar kek kepada jiran lakunan Ziela Jalil (ni drama syarikat Ziela Jalil kah?) dan minta doa dapat anak, Kak Azie terus kata,

“orang cerewet macam dia memang tak sesuai ada anak, sebab tu Tuhan lambat bagi dia anak.”

betul pun. Lepas berusaha dia dapat anak, tapi dia tidak berjaya menjadi ibu yang baik kerana “penyakit” cerewet (ada nama syndrome ni, lupa plak).

sehingga anak sendiri menjadi korban. Dan dia kembali tiada anak. Kerana dia tidak boleh ada anak selagi dia tidak berubah cerewet “particular” nya.

sedih sampai nangis tauuuu...

Ardini Humaira berkata...

kalau ada Bilal memang best cite dia tapi tu la cara bilal cakap ada gaya tersediri sket hehehe

EZAN IDMA berkata...

huhu betol, ade jugak org yg pembersih sgt cmtu kan, smpai hilang ank


Untuk pengetahuan , hadiah penyertaan Nama Baby contest akan dipos pda bulan 6 nanti. di harap dapat menghantar alamat, nama anda dan nama baby. ke iezanidris@yahoo.com.my , kalo dah hantar, abaikan pesanan ni :) maaf lambt :)

rydhwant95 berkata...

ape name lagu ost die

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya saya rasa cerita ni macam based on true story plak sebab ada ustaz pernah cerita kisah macam ni kat radio ikim dlm segmen motivasi pagi. wallahualam

Tanpa Nama berkata...

Lagu uji rashid kali terakhir ku lihat wajahmu

Rain Ali berkata...

sy la driver yg lggr Mia Sara tu. ;)

Tanpa Nama berkata...

tersentuh dengan jalan cerita berpaling dari jannahmu..OST dari Opick - Rapuh

Tanpa Nama berkata...

ost berpaling dari jannahmu..OPICK - RAPUH