Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
30 Julai 2009

Jangan Cakap Besar

''Ishhh..boring betul la tv ni. Asyik nak tayang citer indon je. Takde citer lain ke nak tayang'' aku merungut kat laki aku.

Bila citer ngan kawan-kawan pun, aku akan mengkritik habis-habisan pasal citer indon yang ditayangkan kat tv. Tapi....Tuhan nak tunjuk kot. Satu hari aku terbukak citer indon tajuknya INTAN kat tv Prima (astro). Untuk pertama kalinya aku tengok aku dah terpikat dengan jalan citernya dan heronya hik hik hik. Sejak dari tu aku tak pernah ketinggalan tengok citer Intan. Start pukul 11 malam je aku akan duduk depan tv sambil menonton sinetron kegemaranku. Kalau aku terlepas satu episod pun, bila sampai opis aku akan tengok kat youtube. Hebat jugak penangan citer indon ni ye.

Bila difikirkan balik...tu la dulu cakap besar tak suka tengok citer indon. Sekarang dah lain citer pulak. Pengajaran buat aku tu huhuhu

12 patah-patah kata:

dina berkata...

tu le org kata kena tulah... hahaha... sama macam aku kena tulah... huhuhuu...

qunia berkata...

Salam untuk Jieda.
Semoga gembira bersama keluarga.

sitisifir10 berkata...

Ahaks....benda kecil tapi pengajarannya masih besar kan?

sitisifir10 berkata...

ahaks..benda kecil tapi pengajarannya masih besar bukan?? :)

caluk@cencaluk berkata...

citer indon tu apa he he

Sulela berkata...

Aku suka cite Soleha...ko penah tengok tak cite tu? Paling best bila dengar si hero sebut nama Soleha... Lehak, Lehak...wakaka

dina berkata...

kahkahkah... aku pun suka tengok Soleha... aku suka Rendra, ensem dan baik. Tapi kadang2 aku suka Ervan...

anyss berkata...

Hi hi hi...kiter pun dolo2 cukup heran bile ada orang melongo nengok citer hindi. Sekali...dah jadi hantu citer hindi lak...hu hu, sengsara!

Nursuzry berkata...

aku cite indon mmg x brp suke. tapi klu kena pada selera aku tgk. tapi aku paling suke tgk kat tv9 yg tayangan malam tu. cite tauladan. klu cinta cintun ni gelis nak tgk.

Uncle Lee berkata...

Hello Jieda, I couldn't help smiling re your grumbling of the boring TV shows, ha ha.
Our TV shows here do have some boring channels, but some can ahemmm, cause heaet palpitations, even a rush to the fridge to minum ayer sejuk, ha ha.
Our TV shows here take no prisoners....thus if ada budak kechik di rumah must be programmed with 'parental control'.

You have a pleasant week and keep a song in your heart, best regards, Lee.

mawarmerah2008 berkata...

hehehe...
moral cerita ni,
marilah bersama-sama menonton Tv walaupun cerita indon sekalipun asalkan kita bahagia menontonnya....hehehe..
kadang-kadang ada juga cerita bermutu, tapi sekarang dah janrang menonton sebab tak cukup masa nak ronda2 di blog yang pelbagai.

Tanpa Nama berkata...

cerita soleha memang paling best + hero2 dan heroin yang handsome & cute.

kak midah klang