Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
02 Disember 2009

Gi Taman Buaya Pula

Pada petang raya haji tu, aku sekeluarga ngan adik aku pegi taman buaya. Saje bawak anak-anak tengok binatang secara live. Biasanya tengok kat tv je la... taknak citer banyak, korang layan je la gambar yang aku snap ni

Masing-masing nak lawan gigi sape paling putih


Inilah Taman Buaya


Buaya yang sedang melepak


Sedang melayan mata yang ngantuk


Isshhh...makin mengantuk pulak petang-petang ni


Dalam taman buaya ni dah ada taman tema untuk kanak-kanak. Mungkin baru kot sebab sebelum ni takde pun. Nampaknya tak ramai yang datang maklum la aku datang pun lebih kurang 4.30 petang kerana sebelum tu hujan turun tak henti-henti. Satu yang tak berapa best, buaya ni semua tak bergerak langsung. Nak nampak dorang jalan setapak pun susah. Kekadang nak tengok gak camner buaya mengganas hehehe. Tiket masuk ke taman buaya ni RM5 untuk dewasa dan RM3 untuk kanak-kanak yang berumur dari 3 hingga 6 tahun (tolong promotekan ni hehehe). Setakat nak tengok buaya yang berbagai spesies dan saiz boleh la datang berjalan ke taman buaya ni.


P/S: akan bersambung..citer makan di umbai dan taman rama-rama

8 patah-patah kata:

maiyah berkata...

sronok tgk buaya.. ingt dlu pegi taman buaya ni.. biasalah mak pak den org melaka

ada buaya tu nganga punya luas pas tu ekor takde entah masih ada atau tak

mamalieyna berkata...

tu la kalo g tmn buaya ni, leh tgk buaya je kan..kalo g zoo best sket leh tgk mcm2 binatang! tp bab jenjalan ni, anak2 mesti best aje, kemana2 pun..kan3x.. ^_^

Jieda berkata...

kak maiyah..saya rasa taman buaya masa zaman saya kecik-kecik dulu lagi best dari sekarang.mungkin buaya dah berkurangan kot.

dah takde lagi kot.tak nampak pun haritu

Jieda berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jieda berkata...

mamalieyna..memang betul.kalau nak puas tengok macam2 binatang tengok la kat zoo.budak-budak memang suka tapi kaki ni tak larat nak jalan round satu zoo tu huhuhu.penat.kalau nak naik yang macam keretapi tu tak puas la pulak.

dina berkata...

jieda, anak2 kau tak sibuk lak nak mandi manda yek... aku sebab tak nak anak aku mandi manda tu tak masuk taman boya tu, aku tengok ramai bebudak dtg dgn google n swimming suit masing2, terus tak jadi masuk... hehehehee... wei, nak tahu sal ikan bakar umbai yg popular tu... sok2 bleh ajak kau pegi umbai cari ikan bakar

Jieda berkata...

dina..irfan la yang sibuk sangat ajak pegi mandi tapi aku tak bagi.bukannya prepare apapun.

bolehh...takde hal punya hehehe

Watierman berkata...

oooo last bawa anak2 akak gi taman buaya di Langkawi...rasanya belasan tahun dulu..sebab yang sulong pun dah dekat 20tahun January ni!!Bila cadang nak bawa Adik dia orang...Reena..abang2 berdua tu kata...tak best..tak de apa pun..tengok buaya tu nganga jer...Along & Alang pun pandai nganga!!!Dah nak jadi buaya lak ke Abg2 berdua tu...minta simpang lah..Ya Allah Ya Tuhanku!!!!