Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
31 Disember 2009

31/12

Haa... hari ni pula adalah harijadi adik bongsu aku. Skang ni umurnya 17 tahun. Baru habis SPM beberapa minggu yang lepas. Hanya aku dan dia ni la adik beradik pompuan. Lagi tiga orang tu semuanya lelaki. Haritu aku rasa sedih gak bila dapat tau dia terpilih ke PLKN. Nanti kang dalam masa tiga bulan ni aku balik kampung, kurang la kemeriahan kat rumah tu. Apapun... Hepi Besday la untuk ko ye Farhana Bt Mahadi dan pandai-pandai la jaga diri. Semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki.

Besday BaLQis & IrFaN

Pada 29.12.2006 tepat 12.05 pagi Balqis selamat dilahirkan. Alhamdulillah...masa aku melahirkan Balqis tak sesusah mana cuma yang aku rasa ngeri bila teringatkan ada sikit uri Balqis yang tertinggal kat dalam rahimku dan dengan kepakaran nurse yang senior kat situ uri tu dapat juga dikeluarkan walaupun masa tu aku rasa cam nak sepak je nurse tu. Sakit laaaa. Rasa cam serik je nak beranak lagi hehehe. Pada 29.12.2009 genaplah umur Balqis 3 tahun. Dah besar anak mama. Aku cuma belikan pizza yang baru dan kek kat SR. Disebabkan Irfan dilahirkan pada 01.01, aku sambut sekali untuk dua beradik tu. Save sikit budget.

Kek Indulgence yang menjadi pilihan


Masa ni Balqis tak nyempat-nyempat nak potong kek


Pizza baru yang cheesy bite


Balqis bersama pakcik kesayangannya.Adik aku yang no 4

Family Day

Aku nak mulakan n3 aku petang ni dengan family day. Pada 25hb yang lepas company aku buat family day kat sini je. Takde nya nak pegi jauh-jauh. Untuk tahun ni, bagi aku okay je la. Nak tau apa yang aku dapat untuk lucky draw. Aku dapattttt DVD. Jenamanya ntah apa-apa je tapi okay la. Bersyukur la dengan apa yang dapat huhuhu... Baju kitorang tahun ni hitam merah. Tak banyak pun gambar yang diambil. Aku kebizian di masa itu.

Irfan tgh tensen tu sebab dia tengah makan tapi ditarik oleh mamanya suruh masuk game

Terror ke Balqis main gelung tu
30 Disember 2009

Takde tajuk

Hmmm.. sunyinya blog ni tanpa n3 yang terbaru. Sebenarnya banyak gak yang aku nak update kat blog ni. Pasal family day yang lepas, besday balqis dan irfan. Ada juga gambar-gambar yang aku nak letak kat sini tapi sayangnya kamera aku kehabisan bateri la huhuhu... bila senang-senang la ye aku update blog ni. Sekarang ni aku nak buat kerja dulu.
23 Disember 2009

Kerabu Sotong

Bewarna warni kan

Hari sabtu lepas aku buat kerabu sotong. Aku memang suka kerabu sotong ni. Tak silap aku dah 4 kali jugak la aku buat. Apapun memang sedap.Aku lebihkan air perahan limau nipis sebab aku suka masam-masam. Kat bawah ni aku sertakan resepinya..manalah tau kut kut ada orang nak cuba. Resepi asalnya aku ceduk dari resepi kak hanieliza.

KERABU SOTONG

Bahan-bahannya
500 gram sotong ...buangkan kulit dan hiris kasar
3 S/b Apple Cider Veniger atau air limau nipis/kasturi *aku guna limau nipis*
2 sudu teh kicap cair atau sos ikan *aku guna kicap cair*
1 sudu teh gula pasir

Bahan hiris/mayang
1 pokok daun ketumbar
1 pokok daun bawang
1 biji bawang besar
5 biji cili padi
3 biji cili merah
5 ulas bawang merah
3 biji buah tomato
1 biji mangga muda

Cara membuatnya
1. Rebuskan sotong dengan sikit air. Toskan.
2. Gaulkan semua bahan dan hidangkan.

Haaa...senang je kan. Selamat mencuba.

22 Disember 2009

Aktiviti Sekarang

Kesian benda ni dah lama terperuk kat dalam bilik. Aktiviti masa rajinku selain dari baca novel, aku minat sangat buat crosstitch ni. Tak silap aku dah hampir 4 bulan jugak aku tak sentuh benda ni. Aku rasa yang ni dah masuk 4 jenis gak aku buat tapi semuanya sekerat jalan hehehe. Tetapi kali ni aku berazam akan menghabiskan crosstitch yang ini.


Gambar agak blur sebab cahaya dari kertas tu la.

Masih dalam pembinaan hehehe
21 Disember 2009

Berlagak bagus

Aku paling menyampah kalau ada orang tu buat muka sombong (dalam bahasa sopan) dan (dalam bahasa kasarnya) berlagak bagus sedangkan kita dah memberikan senyuman yang termanis sambil berbudi bahasa. Rasa macam nak sepak jeee...

Hehehe.. nape ngan aku ni ek?? Sebenarnya adalah satu haritu aku pegi kenduri rumah sedara aku. Tiba masanya nak balik, aku nak ambil segala barang-barang aku kat dalam bilik. Pastu adalah sorang hamba Allah ni punyalah bijak pandai, duduk bersila depan pintu bilik. Dengan senyum simpul sambil berbudi bahasa aku minta tumpang lalu sebab nak masuk bilik la kan. Pastu lagi, aku perasan dah la tak senyum langsung, ngesot pun sikit je dan satu lagi yang buat aku bengang dia boleh menjeling tak puas hati kat aku.

Mentang-mentang dia ada hubungan dengan tuan rumah, dia tunjuk kerek la pulak. Blah la... malas aku nak layan
16 Disember 2009

Fuhh...penat

Hari ni agak kebizian sikit la pasal aku dan kawan-kawan buat projek packing jajan untuk goodies *err..betul ke aku type ni* khas untuk anak-anak staff di bawah 12 tahun je. Sape yang dah tingkatan 1 tu mintak maap la ye. Sebenarnya 25hb ni tempat kerja aku buat family day. Sebelum ni dah beberapa tahun kitorang buat kat Starhill Golf Resort. So, kali ni kitorang buat kat tempat kerja je. Sekali sekala tukar tempat la pulak. Walaupun aku bukannya committee tapi aku tolong gak packing.

Ini antara hamper yang disponsor oleh supplier

Ini adalah sebahagian jajannya. Betapa bersepahnya.

Ada air kotak coklat dutch lady, Nini choc sticks, choclair,
ishh..banyak lagi la untuk ditype kat sini

Inilah goodies yang telah siap dipacking dan akan
diagihkan untuk anak staff pd family day nanti

Part ni yang agak best, maklumlah mesti ada balancenya.
Apalagi.. habuan untuk kitorang la hahaha
14 Disember 2009

Nak makan apa ye???

Salam semua...dah berapa hari blog ni tak berusik hehehe.. maklumlah kemalasan tengah melanda tahap maksimum.

Sebenarnya perut tengah lapar ni maklumlah tengahari tadi tak makan. Lagipun lauk kat kantin skang ni dah tak berapa best huhuhu...

Tiba-tiba tekak terasa pulak nak makan ni tapi malas nak masak huhuhu....

Tomyam kaki ayam. Aku masak tomyam ni masa balik kampung haritu. Sebenarnya aku masak tomyam ayam tapi abah aku la ni dia suruh masukkan sekali kaki ni. Apapun..sedap tau aku masak hahaha....
09 Disember 2009

Sembilan Petua Doa Dimakbul

1. Anas Bin Malik meriwayatkan bhw Rasulullah bersabda:" Doa antara Azan dan iqamat tidak akan ditolak.''

2. Sesungguhnya Rasulullah bersabda: " Allah akan turun ke langit dunia setiap malam iaitu sepertiga mlm yg terakhir, seraya berfirman: ''Sesiapa myg berdoa kpd-Ku, maka aku akan menerima permintaannya dan sesiapa yg meminta keampunan daripada-Ku maka Aku akan mengampuninya.

3. Abu Hurairah meriwayatkan bhw Rasulullah bersabda: '' Tiga org yg tidak ditolak doanya iaitu pemimpin yg adil, org yg berpuasa ketika dia berbuka dan org dianiaya.Allah mengankat doa-doa itu keawan dan pintu-pintu langit dibuka.''

4. Ibnu Abbas meriwayatkan bhw Rasulullah bersabda: ''Aku dilarang membaca Al-Quran ketika sujud dan rukuk.Waktu yg paling dekat antara hamba dgn Tuhan-Nya adalah ketika sujud,maka perbanyakkanlah doa ketike itu.''

5. Hadis Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda:'' jika kamu mendengar ayam jantan berkokok, pohonlah kurnia drpd Allah kerana sesunguhnya binatang itu melihat malaikat. '' Jika kamu mendengar keldai memekit, pohonl;ah pelindungan drpd Allah drpd godaan syaitan kerana binatang tersebut melihat syaitan."

6. Ubadah bin As-Shamit berkata bhw Nabi Muhammad s.a.w bersabda.'' Sesiapa yg bangun pd mlm hari dan mengatakan atau berdoa, doanya akan dimakbulkan.'' Apibila beliau berwuduk [dan mengerjakan solat mlm], solatnya akan diterima Allah.''

7. Ata bin Abi Rabah berkata: '' Telah sampai padaku bhw Rasulullah bersabda:'' Sesiapa yg membaca surah Yasin pd permulaan hari maka segala hajatnya akan dipenuhkan.''

8. Hadis drpd Abu Hurairah, Rasulullah bersabda:'' Doa seseorang itu akan dikabulkan selagi dia tidak terburu-buru menyebabkan dia berkata:' Aku berdoa tetapi tidak dimakbulkan.'

9. Hadis drpd Abu Hurairah: Rasulullah memperkatakan mengenai hari jumaat.Lalu baginda bersbda:'' Pada hr Jumaat itu ada suatu saat.Bila mana seseorang Muslim dpt menepatinya dlm keadaan sedang berdoa, memohon sesuatu drpd Allah, pasti dia akan dianugerahkan apa yg dipohonnya itu.''...

08 Disember 2009

Abang VS Ayang

Abang vs Ayang... sape yang salah agak-agaknya...

Surat yang dihantar oleh ayang kepada abang

Dear abang,
Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. Abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas. Abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik.. cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan di sini... kereta abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali, sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam. Abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau kenapa?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakkan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss good morning pun susah.

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah.

Kereta abang make up lawa-lawa..tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri..kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah setin RM100 pun ada. Ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengandung anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar abang boleh gelak.

Paling menyedihkan..ayang tanya nape tido dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta.. kalau ayang kena culik?

Ayang nak balik kampung dulu..anak-anak nak jumpa atuk dan nenek mereka..tak nak naik kereta abang takut calar. Ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. Ayang pegi tak lama, sekolah bukak ayang baliklah dengan anak-anak.. pesanan ayang

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKANAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDO

Love,
Ayang.

Ni abang pulak yang bagi

Dear ayang,
Bukanlah abang sayangkan keta tu lebih dari ayang, tapi ayang kena faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau hilang sapa nak ganti.. ayang ni abang suruh keja ayang tak nak, ayang kata nak duduk rumah jaga anak, nak siapkan sarapan, nak kemas rumah tapi ayang tiap-tiap hari bangun pukul 12 tghari..macammana nak buat kerja rumah.

Cubalah ayang fikirkan mana abang tak tido dalam keta, abang balik kerja lambat sikit ayang dah kunci pintu, bukannya abang pegi berfoya-foya. Kan abang pegi kerja.. lagi satu pasal pizza yang ayang ngidamkan tu..ayang nak pizza yang diorder dari jepun, manalah abang ada duit nak order.. abang nak bagi apam balik yang jual kat depan opis ni ayang taknak, ayang nak jugak pizza dari jepun.. nasib baik abang tak belikan, kalau tak anak kedua kita tu muka mesti macam doraemon... ishh taknak la abang.

Pasal hadiah, abang dah belikan tapi abang sembunyikan kat dapur. Ayang yang tersalah buang sebab ingatkan sampah. Tu la.. abang suruh kemas rumah ayang kata rumah kita dah bersih tapi hadiah dengan sampah pun dah jadi serupa je. Hadiah tu mahal abang belikan untuk ayang. Sebenarnya abang sayang ayang lebih dari kereta walaupun hantaran masa kita kawin cuma RM8K... ayang tak tau bape kali abang turun naik bank nak buat loan RM8k tapi demi ayang abang wat jugak sebab masa tu ayang sebiji macam Maya Karin tapi sejak ayang buat rebonding 3 tahun lepas, setiap kali ayang make up abang terbayang lak muka pontianak dalam citer PHSM. Bukan ayang tak cantik tapi ayang cukur kening buat apa walaupun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang tak payah la cukur kening ayang tu. Pasal morning kiss tu, ayang bangun pun dah tengahari nak morning kiss macammana.. dah la ayang.. abang pun malas nak cerita.

Tapi abang nak bagitau jugak kat sini ayang tetap no 1 dalam hati abang. Nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kampung tu abang izinkan cuma jangan lupa kirim salam kat mak ayah, kalau ada gulai tempoyak ke jangan lupa bawak balik sikit. Kalau ada lembu terlepas ke ayang takyah la susah-susah kejar lembu tu.. biar je.. nanti abang balik kampung abang kejarkan.. bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nanti bukan setakat calar je silap-silap boleh masuk hospital. Abang kena tanduk takpe.

Jaga anak-anak baik-baik. Jangan bagi dorang main kat sungai musim-musim banjir ni. Nak dapat anak bukan senang takut nanti ayang ngidam pizza jepun lak lagi haru. Baik jaga je yang dah ada tu. Ayang pun jaga diri baik-baik jangan sampai jatuh longkang lagi hehehe... abang memang tak nak ketawa masa tu tapi nak buat macam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang.. dah la rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. memang abang ketawa hahahahaha...

Love,
Abang.



07 Disember 2009

Asal Usul Hantu

Asal usul hantu… Ngeri tak tajuk ni? Hahahahaha.. Jom kita tengok..

1. Hantu Raya - Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya… … .kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat menginapnya disyaki di balai - balai raya.

2.Hantu Langsuir - Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang. Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir lalu terjatuh dari tingkap, terus mati. Selepas itu, dia selalu datang menjeguk langsirnya. Hobinya bermain aumm cak di tepi langsir.

3. Hantu Stokin - Berasal dari kawasan perindustrian Shah Alam. Merupakan seorang taukeh stokin yang berjaya sehingga lupa rumah tangga. Hidupnya asyik dengan stokin. Tidur stokin, makan stokin, minum stokin sehinggalah kawan kawan menggelarnya Hantu Stokin.

4. Hantu Jerangkung - Di percayai berasal dari Tanah Besar China. Ia bekerja sebagai penjerang kangkung di sebuah restoran. Hari hari kerjanya jerang kangkung dalam sebuah periuk besar. Satu hari seorang kawan menyergahnya dari belakang, kerana terlalu terkejut ia jatuh dalam periuk itu. Perkataan akhirnya ialah 'jerang… ..kung', jadilah Hantu Jerangkung. Hobinya mencangkung dan tempat tinggalnya dalam almari, sebab tu le ada lagu 'Jerangkung Dalam Almari'.

5. Hantu Pontianak - Disyaki berasal dari India. Seorang lelaki, Mr. Ponti mendapat seorang anak perempuan yang sangat hodoh. Orang kampung selalu menyindir anak ponti ini. Ponti punya anak - Ponti punya anak - Ponti punya anak. Ponti sangat malu dan mengurung anaknya. Selepas 5 tahun, anaknya keluar dari rumah dan terkejutlah seorang nenek, Oi! Pontianak… Lekatlah nama pontianak.

6. Hantu Penanggal - Seorang ibu tiri yang kejam, hobinya menanggalkan kain anak tirinya selain kain lakinya. Dah terbiasa dia rasa seronok pulak. Dia melebarkan hobinya dengan menanggalkan kain orang orang kampung. Hebohlah satu kampung 'Lari..lari… ..Penanggal'. Bila dia melihat sesuatu yang menarik seperti kurap, panau, kayap dan anu… ..dia pun mengilai semahunya.

7. Hantu Pocong - Berasal dari Puchong. Nama sebenarnya Amat Garpu. Dia ni suka sangat menipu, senang cerita… kaki cong le. Bila dia mati terlompat lompatlah dia, nak pergi cong orang. Pucong! Pucong!
04 Disember 2009

Aku Tertipu.....

Dua minggu lepas semasa nak pergi melawat anak sedara yang eksiden, kitorang gi stesen minyak Petronas. Semasa minyak sedang diisi, kitorang didatangi seorang budak perempuan umurnya lebih kurang 15 tahun. Dia tunjukkan CD lagu. Alasannya mintak derma. Ye la..dia pun dah bagitau dia dari sekolah anak yatim nak mintak derma untuk pembiayaan sekolahnya. Dia tunjuk sekali surat yang berkaitan tapi kitorang tak tengok surat tu. Atas dasar percaya. Anak yatim kan..dengan seikhlas hati derma la RM10 pastu dapat CD tu secara percuma. Kirakan membeli sambil beramal.

Balik rumah pun tak kisah sangat pasal CD tu. Pernah pasang sekali tapi lagu macam tak sedap didengar je. Pastu lagi..terus tak kisah. Sehingga la balik kerja semalam en suami bagitau rupa-rupanya CD yang kitorang dapat tu dikeluarkan oleh satu KUMPULAN AJARAN SESAT. Mula-mula tak percaya jugak tapi bila baca artikel kat suratkhabar memang sah CD yang sama kitorang dapat. MasyaAllah....menyesalnya rasa dihati. Menyesal sebab aku telah menyumbang kepada kewangan dorang. Terus CD tu kitorang buang.

Ini antara artikel dalam HARIAN METRO RABU 2 DISEMBER

UTAMA MUZIK BANDING SOLAT

Sungai Petani: Kumpulan Azhar Wahab yang diharamkan kerajaan pada tahun 2003 berikutan pegangan dan amalannya menyeleweng daripada ajaran Islam didakwa masih aktif dan berselindung di sebalik nama sebuah syarikat pengurusan ladang kelapa sawit di Amanjaya sejak tiga tahun lalu.
Kumpulan terbabit yang turut dikenali dengan nama Al Mansor dan Raja Sakti itu turut aktif dalam penerbitan album berkonsep ketuhanan dan dinyanyikan sendiri ketuanya, Azhar Wahab dan seorang wanita yang juga bekas peserta Akademi Nasyid.
Malah kumpulan terbabit dikatakan sudah meluaskan pengaruhnya ke Sabah dan merekrut 5,000 ahli baru yang kebanyakannya anak yatim.
Perkara itu didedahkan sepasang suami isteri yang juga bekas ahli kumpulan terbabit yang mendakwa amalan ketua kumpulan itu menyeleweng ketika mereka terbabit dalam proses pembikinan album di pejabatnya, baru-baru ini.

Nampak gayanya lepas ni memang takde la aku nak bagi derma kat budak-budak yang mengaku dari rumah anak yatim. Kalau rasa nak menderma jugak, biarla ke saluran yang betul. Pada kawan-kawan pun aku nasihatkan hati-hati kalau ada budak-budak yang datang nak jual CD tapi dalam masa yang sama minta derma.
03 Disember 2009

??????

Pernah tak tiba-tiba fikiran korang rasa runsing sangat sedangkan korang tak tau apa yang korang sedang runsingkan. Buat itu tak kena buat ini pun tak kena, perasaan pulak bercampur gaul. Macam-macam rasa yang ada.

Sekarang.... inilah yang sedang aku rasa huhuhuuuuu
02 Disember 2009

Gi Taman Buaya Pula

Pada petang raya haji tu, aku sekeluarga ngan adik aku pegi taman buaya. Saje bawak anak-anak tengok binatang secara live. Biasanya tengok kat tv je la... taknak citer banyak, korang layan je la gambar yang aku snap ni

Masing-masing nak lawan gigi sape paling putih


Inilah Taman Buaya


Buaya yang sedang melepak


Sedang melayan mata yang ngantuk


Isshhh...makin mengantuk pulak petang-petang ni


Dalam taman buaya ni dah ada taman tema untuk kanak-kanak. Mungkin baru kot sebab sebelum ni takde pun. Nampaknya tak ramai yang datang maklum la aku datang pun lebih kurang 4.30 petang kerana sebelum tu hujan turun tak henti-henti. Satu yang tak berapa best, buaya ni semua tak bergerak langsung. Nak nampak dorang jalan setapak pun susah. Kekadang nak tengok gak camner buaya mengganas hehehe. Tiket masuk ke taman buaya ni RM5 untuk dewasa dan RM3 untuk kanak-kanak yang berumur dari 3 hingga 6 tahun (tolong promotekan ni hehehe). Setakat nak tengok buaya yang berbagai spesies dan saiz boleh la datang berjalan ke taman buaya ni.


P/S: akan bersambung..citer makan di umbai dan taman rama-rama
01 Disember 2009

Gambar je la

Ini antara gambar-gambar yang aku snap di sekeliling rumah abah aku. Anak-anak aku memang suka sangat kalau balik kampung. Pelbagai haiwan ternakan yang dorang dapat tengok secara live.


Pagi-pagi lagi itik dah berkunjung ke rumah abah aku

Takde tempat lain lembu ni nak makan,
kat belakang rumah abah aku juga yang dorang suka datang

Pokok ulam raja ni sedang berdaun lebat

Rabu (27/11/2009)

Pada rabu lepas, Jusco kat Taman U ada J Card day. Setiap kali tibanya J Card day ni memang aku tak lepaskan peluang untuk shopping sakan, secara kebetulan aku memang nak cari baju Balqis dan Irfan. Asalnya nak cari sikit je. Budget pun lebih kurang RM100 je la tapi ambik itu ambik ini, banyak jugak duit yang dihulurkan kat cashier tu...takpe la... bukan selalu pun. Jalan-jalan lagi...sekali tu ternampak kedai kasut yang menawarkan potongan sebanyak 70%. Apalagi.... masuk je la. Tup..tup.. berkenan pulak kasut kat bawah ni. Walaupun aku tak berapa suka kasut yang ala-ala muncung buaya ni tapi disebabkan patern dan kaler kelabunya yang menawan membuatkan hati aku tertarik. Harga asal RM59.90 dan harga lepas sale cuma tinggal RM17.97. Aku pakai kasut ni di tempat kerja je.



Lepas dah habis shopping tiba masa untuk makan tengahari. Aku ajak en suami makan kat pizza hut. Teringin pulak nak makan pizza yang baru. Mula-mula tu ada sorang budak pompuan India ni amik order tapi disebabkan aku banyak tanya, budak tu nampak boring sikit nak layan aku. Bila makanan dah sampai aku mintak serbuk cheese pastu kat tempat letak sos tu ada sebotol sos yang dah habis dan lagi sebotol tinggal separuh. Aku suruh dia ambilkan sebotol sos baru, dia pun amik la sos yang botolnya dah kosong dan juga botol yang tinggal separuh. Pastu dia boleh sound aku... (sambil menunjukkan botol sos yang tinggal separuh) ''inipun dah habis jugak ke'' ehhh..budak india ni. Nak kena lepuk ngan aku ke. Aku cakap ''u pergi je la ambil''. Poyo betul..
Memula tu rasa cam nak pergi report je ngan supervisor dia. Itu dah kira kurang ajar tuuu.. tapi takpe la..malas aku nak layan dan yang penting aku makan pizza tu sampai kenyang.