Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
10 Jun 2010

Benci Bilang Cinta


Salam semua..aku rasa ramai yang tau pasal citer ni yang sedang ditayangkan di astro Ria setiap hari Selasa hingga Jumaat bermula 6.30ptg. Sape suka sila angkat jari hehehe...

Ini adalah sinetron indonesia yang ketiga aku tengok full episode. Jika sebelum ni aku bermula dengan sinetron Intan kemudian Air Mata Cinta dan sekarang Benci Bilang Cinta. Asal aku tertengok sinetron ni adalah kerana lepasnya habis ADAMAYA yang best tu dan disambung pula dengan SYAH JIHAN tapi malangnya drama Syah Jihan takde tarikan la seperti mana aku tengok ADAMAYA. Pastu tukar channel nampak citer indon ni. Dalam hati aku dah merungut sebab asyik-asyik citer indon je tapi dalam masa yang sama aku tengok jugak. Bila concentrate..best jugak citer ni. Sejak episode ke 3 sampailah sekarang aku follow sinetron Benci Bilang Cinta. Sekarang ni pun aku dah habis tengok citer tu. Kat mana aku tengok? Mestilah tengok kat YOUTUBE. Walaupun tak berapa jelas gambarnya dan tak berapa faham sebab takde subtittle tapi aku layan je.

Antara tarikan yang terdapat dalam citer ni sebabnya pelakon utama lelaki dan pompuannya sesuai sangat. Suka tengok lakonan Baim Wong yang hensem dan Marshanda yang cantik. Khabarnya dorang berdua ni pernah bercinta satu masa dahulu tapi sebab takde jodoh akhirnya terputus di tengah jalan.

Okay..taknak citer panjang pasal citer ni nanti tak best pulak. Apapun di akhir sinetron ni adalah happy ending. Meh layan Benci Bilang Cinta Ep1 kat YOUTUBE ni. Kalau nak tengok lagi silalah ke YOUTUBE.

notajariruncing: pada sape yang minat ngan pelakon utama ni,ada lagi satu sinetron gandingan bersama yang tak kurang hebatnya akan aku tunjukkan di entri yang akan datang.Tungguuuu....





23 patah-patah kata:

mamalieyna berkata...

oooh citer ni..nmpk cam best, tp tak pernah dpt tgk..en suami tu tak kasi tgk citer indon..huhu..kita pun tak mula layan, takpe aa...kalo dh mula..mmg nak kena tgk sokmo kan..huhu..

cik aiEnZ berkata...

yeah setuju
ske sgt tgk cite ni
dr tgk shah jihan tetiba tuka mud ke cite ni (baim wong n marshanda..heho)
nak dbndingkan shah jihan ng adamaya
adamaya de bez

balqis berkata...

mcm bestt ;)

balqis berkata...

heronya itu yg blakon dlm munajat cinta eh?

Jieda berkata...

mamalieyna ~ citer ni memang best,mula2 masa nak tgk citer ni ensuami pun cam tak kasi tapi akhirnya dia pun sama join tgk ngan kita hehehe...

Jieda berkata...

balqis ~ memang best balqis.dah tgk ke belum ni hehehe

Jieda berkata...

cik aiEnZ ~ ooo..suka juga ye.gengla kita ye

Jieda berkata...

balqis ~ haah..orang yang sama

Mario berkata...

adoii... siang malam citer ni...ekeke siap utube lagi...pening dah ni...bhahaha

mirachantek berkata...

ade berapa episode semua sekali?

Jieda berkata...

Mario ~ maklum la kalau dah minat memang camtu hehehe

Jieda berkata...

mirachantek ~ tak pasti la pulak ye.mungkin dalam 100 episod agaknya

Kniedaz berkata...

oh oh..suka sangat cerita ni...hubby pun suka cerita ni..kdg2 tak sempat tgk kami tgk sabtu dia ulang semua episod utk seminggu..best!

ieda berkata...

dah lama tak tengok cerita2 bersiri ni..teringin nak tengok tapi nanti mesti ada episod yg termiss..tu yg malas nak start.

.::WaNiE::. berkata...

tak larat tengok citer indonesia sbb panjang sgt

ppn itu cantik. dulu my husband rajin tgk dia berlakon citer tajuk ape entah yg dia pakai tudung tu

.miss d'ieyna. berkata...

hee.iena pun suka tgok benci bilang cinta.
suka tgok marshanda dlm nih.
comel je.

sweeTSour berkata...

sangat suka tgk cerita ni..kekadang sanggup tunggu sampai kul 11mlm sbb xsempat nak tgk ptg..hehe

Jieda berkata...

Kniedaz ~ samalah,walaupun dah tengok petang tu tapi bila hari sabtu tetap nak tengok lagi


ieda ~ termiss tu biasa la tapi boleh tgk kat youtube hehehe

Jieda berkata...

Wanie ~ kalau tak silap citer Soleha tajuknya


miss d ieyna ~ mana tak comel.masa citer tu kalau tak silap umurnya baru 17 tahun.tapi marshanda memang cantiklah biarpun wajahnya disolek nipis

Jieda berkata...

sweeTsour ~ kadang-kadang kelebihan astro camni la,bila dah termiss mesti akan ada ulangannya hehehe

Nashays berkata...

tertengok jugak..;)

Jieda berkata...

Nashays ~ so, teruskan tak?

Tanpa Nama berkata...

NAK TANYA. BERAPA EPISODE SEMUA UTK CTER NI ?