Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
07 Jun 2010

Wanita Sihir Telah Kembali


Salam kepada semua... takut tak ngan tajuk tu hehehe..pagi tadi masa belek-belek suratkhabar nampak pula filem baru yang akan ditayangkan kat pawagam. Filem kali ni yang menarik minat aku ialah Nanny McPhee 2. Nanny Mc Phee yang pertama dulu, aku tengok berulang kali tanpa jemu. Memang best. Lagipun aku memang suka citer yang ala-ala fantasi ni. Tarikh mula tayangannya pada 10hb June ni. Wahh.. wajib tengok ni hehehe... Nanny McPhee ni dilakonkan oleh Emma Thompson. Kalau korang nak tengok muka si Emma ni, korang google je. Pasti jumpa. Meh kita baca sinopsis yang serba ringkas ni.

''Kali ni watak Nanny, wanita penuh ilmu sihir dan kelebihan ajaib, kembali untuk membantu wanita muda, Mrs Isabel Green lakonan Maggie Gyllenhaal yang ingin mengusahakan sebuah ladang. Mrs Green yang mempunyai anak terpaksa hidup sendirian selepas suaminya berjuang di medan perang. Hasrat Nanny untuk membantu ibu muda itu bagaimanapun sedikit terbantut selepas melihat anaknya yang tidak sebulu dengan dua sepupu mereka dari bandar yang berlagak dan sering mendatangkan masalah.

Versi terbaru filem yang turut dibintangi pelakon hebat seperti Ralph Fiennes dan Ewan McGregor ini bakal menyaksikan aksi Nanny mengajar Mrs Green dengan lima lagi ilmu terbaru untuk berjaya melaksanakan ladangnya. '' *sumber dari metro ahad*

Kepada sesiapa yang suka filem ala-ala fantasi ni, mehlah kita gi wayang ramai-ramai.

27 patah-patah kata:

hans berkata...

nampak macam best
nak gi tgok lah

p/s : Rajnikanth Pun Ada Klon Sekarang http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/bukan-setakat-michael-jackson-jer-ada.html

Kniedaz berkata...

suka nak tgk..suka citer fantasi camni..hehe

Jieda berkata...

hans ~ memang best

Jieda berkata...

Kniedaz ~ sama geng la kita ye

anyss berkata...

Salam,
Adussssss fobia tul aku dengan istilah "wanita sihir" ni...rasa macam nak meroyan je bila dengar hu h uhu ...

Pi la tengok Shrek 4...besssss gak tu...comfirm!

MissXYZ berkata...

jom tgk muve lalalala

hans berkata...

banyak film best2

aainaa berkata...

nak tgk a.
cam best je.. hee~

nur_nj berkata...

wahhhh seronoknye... nk tgk gak... jom2... (^_^) mesti best...

teringat kata2 dlm filem yg first dulu "when you need me, but do not want me, then i must stay... when you want me, but no longer need me, then i have to go."

EDDY DY berkata...

Lusa la tu....thanks sbb bagitau..x yah nak belek2 newspaper atau tengok iklan kat Cinema....

sue berkata...

klu xtgk part 1 agak2 fhm x klu tgk part 2..?hehe

Roronoa Zoro berkata...

best? hehe =P

FyZa berkata...

mcm bes ja cita nie..nk tgk gak la nti..njoyy..=)

Huda berkata...

best2..x sabar nk tggu dvd nye :) lmbt lg..

Kie-yu berkata...

wah~
best ni
jum g tgk wayang ;)

Lin O berkata...

new movie ke?? wanna watch! :D

adam berkata...

mcm besh ,, suke2
folo saya di http://bukansaye.blogspot.com/

BezBuddy berkata...

sy xtgk pn yg 1st...tp mcm nk g tgk gak cite ni...hehe

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

ni cite yang die pakai payung untuk terbang tu eh? hehehe..

Sya Syazana berkata...

nak tgok!!

darkbatman berkata...

mcm best..leh tgk t.

ked :) berkata...

wah,kena tgk ni :D

zeqzeq berkata...

boleh boleh sebagai hobi ujung minggu

White Bird berkata...

layan gak ni..=)

Jieda berkata...

anyss ~ kena pilih salah satu la huhuhu..budget tak cukup.tiket mahal la skang ni


Miss XYZ ~ Jom..


hans ~ betul tu..skang ni kat wayang memang banyak citer best.tak tau nak pilih yang mana

Jieda berkata...

aainaa ~ tengoklah..mesti best


EDDY DY ~ yup..sama2


nur_nj ~ jom tgk ramai-ramai

Jieda berkata...

Sue ~ boleh faham sebab citernya berlainan.


Roronoa Zorro ~ kalau suka citer fantasi,citer ni best


Fyza ~ nanti gi tgk ngan en asben ye hehehe