Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
18 Januari 2011

Potato Spring

*gambar kredit to google*

Salam.. ahad lepas aku pegi pasar malam kat taman aku. Tujuan utama aku nak cari nasi kerabu. Jalan punya jalan nampaklah orang jual potato spring ni. Tak silap aku potato spring ni rasanya baru lagi kot kat pasaran. Sebelum ni tak nampak pun. Biasanya aku lalu lalang je tapi hari ahad tu aku pun belilah sebatang. Nak test rasa dulu. Harganya RM2 sebatang. Agaknya budak yang jual tu baru meniaga lagi. Menggigil-gigil tangan dia masa curahkan sos dan mayonis tu he3.

Rasanya?? Sedap. Rangup gitu. Macam-macam perisa yang ada. Korang yang nak rasa tu, bolehlah cari di pasar malam ke, atau mana-mana je la yang korang nampak orang jual potato spring ni. Ahad ni aku nak beli lagi he3

36 patah-patah kata:

Rama2Ungu berkata...

tak penah rasa lagi..tengok cam sedap tapi tangan ni manjang malas nak capai duti lam wallet..ape maknanya tu?? hehehehehehehhe

honey amour berkata...

yo..mcm lazat ...hahaha

Khumaera Ismail berkata...

memg sedap~!! suke perasa cheese =)

Amalina Ali berkata...

potato spring ni da lama. memang sedap.

Huda berkata...

yup mmg sedap n rangup kak..tp kene makan cepat2..sbb bile sejuk dia tak sedap :)

azieazah berkata...

Yeah semakin mendapat sambutan Potato Spring ni. Kalu tak silap ianya bermula di Jepun, menjadi snack popular di sana.

Kat pasar malam umah Kak Azie, dah ada sejak sebulan lalu. Tambah mayonis tu yang sedap tuh...!

Siti @ nurie berkata...

oooo..ngelat...kt pasar malam kt sini, yg kocit rm2.50...yg besor - rm3...ish ihs,...

ManjaIxora berkata...

sedap kan kak.. sy dah naik muak mkn potato spring nih.. sbb boleh kata tiap kali pasar mlm kat bandar sri putra, sy mesti beli.. kat tempat saya, yg kecik RM 1, yg besau RM 2.. standard dia ltk sos, mustard, mayonis.. sedap, mkn garing2.. klu dah sejuk lemau jer rasanyer..

odah + one = odahone berkata...

nyum2 ingtkn td xmau lunch skali tgk benda ni jd lapo plak...

ardinihumaira berkata...

cedap cedap! dni suka! :D

Fashionista berkata...

aku pon minat gak..suke gile....jual lahh rm 5...sanggup beli...

p/s:jgn lahh mahal sgt...heheh

n4dh!3r4 berkata...

benda ni makan panas2 bru sedap.. kalau da sejuk tuh rasa kembang la jugak anak tekak ni nak telan.. hehe =P

ASSOYFINGER67 berkata...

lupa ..ada blogger yg dah buat (masak )cam nie ..saper yea...lupa plak aku huhu..dia makan ngan sos jer

PuanBee berkata...

oh kentang nih hari2 beli kat sekolah ank bee tapi seringgit jer satu..sedap kan ..tp leh gomok ! uwaaa

♥Ismi Huda♥ berkata...

nuym2.. mmg sedap..:) tula baru sekarang dok nampak org jual poattao spring ni..

follower ke 1512.. yeayyy~! hehe.. makseh sudi follow my blog aritu n sorry 4 d late reply.. :)

el berkata...

skrg potato spring ni femes kt penang..mn2 pun org jual..sedap tp mahal skit hehehe

kakngah berkata...

kat sini pun rm2 sebatang..
cam mister potato dah.. hihihi!!!

BuLat i2 CirCLE berkata...

sedap k bnde 2 cik kak??

misza berkata...

dulu mula² memang tiap minggu beli. sekarang kadang² jer. best la klu dpt murah. kat sini memang rm2.50 & rm3.

gnesop.com berkata...

sop pun penah cerita ttg potato spring nih.. hari tu beli saiz besar.. rm3

Melati Qistyna's Mummy berkata...

aah rasanya mmg baru kt pasaran... :P

aritu p pasa mlm ade gak ternampak, tp lom penah beli g, next time nak try lah :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

pernah nampak kentang ni kat pasar sedap ek...kita dah klik2 heartbeat kat sini kasik 4 sen kat blog comey ni

bee berkata...

salam kak jieda kalau ada masa jom join contest nih bee tag akk..

http://beecontest.blogspot.com/2011/01/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

Lelord berkata...

ni yg x sabo nak balik ni...x penah mkn lagi

misz sheyla berkata...

sedap...huhu..lau x salah memang baru ag dlm malaysia...asal dari korea...penah masuk wanita ke ape ntah kat tv3...dorang melancong kat sane..kat korea mang femes la kntang ni

Anamarza berkata...

selalu nampak kat pasar malam tapi tak pernah beli lagi...tak banyak bahan perasa ker eik?

ekinashikin berkata...

kita pon ada gak nmpk & baca kat website psl kiosk dia..tp x prnh plak try beli

Yastro berkata...

He3x!! Biasa tengok nih...tp x penah rasa lag...klau kompom sedap,kene cuba gak arrr...

Jieda berkata...

Rama2Ungu ~ dalam maknanya tu he3

honey amour ~ ye..memang lazat

Khumaera Ismail ~ samalah..saya pun suka yang cheese gak

Amalina Ali ~ tapi baru skang nampak.ketinggalan betullah saya ni he3

Jieda berkata...

Huda ~ betul tu..haritu makan dah sejuk sikit rasanya muak la

azieazah ~ ye la kak..mayonis tu antara penyedapnya

Siti@nurie ~ pasar malam mana tu nurie?saya beli kat pasar malam taman putri

ManjaIxora ~ ooo..kat sini tade plak letak mustard

Jieda berkata...

Huda ~ betul tu..haritu makan dah sejuk sikit rasanya muak la

azieazah ~ ye la kak..mayonis tu antara penyedapnya

Siti@nurie ~ pasar malam mana tu nurie?saya beli kat pasar malam taman putri

ManjaIxora ~ ooo..kat sini tade plak letak mustard

Jieda berkata...

Odah+One=Odahone ~ buat lunch tak sedap ni

ardinihumaira ~ kita serupaaa

Fashionista ~ hisshh..janganlah sampai sebatang RM5.Mahal tu he3

n4dh!3r4 ~ betul sebab rasanya muak

Jieda berkata...

ASSOYFINGER67 ~ saya pun pernah terperasan blogger buat camni.tak silap mat gebu kot.

PuanBee ~ rm1? murahnya.mesti kecik ni kan.

Ismi Huda ~ mungkin baru lagi potato spring ni.anyway..thanks follow

el ~ betul..asal ada je tempat orang meniaga ada lah orang jual potato spring ni

Jieda berkata...

kakngah ~ agaknya harga dia memang rm2 je kot

Bulat i2 CirCLE ~ sedap..try la

misza ~ skang ni kalau nak beli bila cuma rasa teringin je.tak boleh beli selalu he3

gnesop.com ~ kalau yang besar tu bolehlah share 2 3 orang ya

Jieda berkata...

Melati Qistina's Mummy ~ haa..lepas ni kalau nampak bolehlah beli.Kalau beli untuk anak pun mesti dorang suka

Anje a.k.a Mama_Balqis ~ haah..sedap.thanks ye dah klik,lepas ni boleh kita bertukar2 klik.

bee ~ insyaAllah akak join ye

Lelord ~ wahh..bestkan nak balik tanahair sendiri.

Jieda berkata...

misz sheyla ~ oo..asal dari sana ye.

Anamarza ~ rasanya mesti ada bahan perisa,kalau tak mesti kurang sedap

ekinashikin ~ ekin nak meniaga potato spring ni ke he3

Yastro ~ bagi peminat kentang goreng,mesti nak lagi bila dah merasa tapi bergantung kepada tukang buatnya juga he3