Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
08 Oktober 2009

Gambar apa tu???


Agak-agak korang gambar apa yang aku tepek ni ye? Haa...tak payah la korang meneka. Buat penat je nak fikir gambar apa tu.

Itu adalah sebahagian dinding rumah aku. Cantik betul lukisan abstrak anak pompuan aku tu kan. Macam-macam kaler ada. Pada mulanya tahun ni aku plan nak cat rumah. Nak tukar dari kaler kuning ke kaler hijau tapi aku diberi dua pilihan oleh suami aku samaada nak sofa baru atau nak cat rumah. Huhuhu...last-last aku buat pilihan beli sofa baru. Aku sayang kat sofa lama tu maklum la aku beli dengan duit hasil titik peluh aku tapi apakan daya sofa lama aku tu dah uzur bebenar. Selamat tinggal sofa lamaku.

Sofa warna biru kat belakang tu la sofa lama aku.

Oppsss...sambung balik citer pasal dinding yang diabstrakkan. Sebenarnya dinding tu baru jugak di cat. Tak silap aku dalam tahun 2007 sebelum aku pindah rumah. Tapi tu la...dah puas aku ajar Balqis conteng kat dalam buku, kertas tapi pelik betul la, dinding jugak yang jadi pilihan. Nasib ko la dinding oiiii. Yang bagusnya dinding tu di balik pintu, jadinya kalau pintu dibuka takde la orang perasan sangat hehehe...

Masa aku kecik-kecik dulu aku pernah kena bantai ngan abah aku gara-gara dinding rumahnya berconteng. Sakit tau. Sape lagi punya kerja kalo bukan aku hehehe... nakal betul. Jadinya..tau la korang kan Balqis ni ikut sape dalam bab conteng menconteng ni. Sebab tu aku tak la marah sangat tapi dalam hati geram je.

7 patah-patah kata:

anamarza berkata...

biasa la budak tgh nak membesar...nasib baik la Safiyya setakat ni tak de mencoteng dinding, setakat conteng buku jer...tak kisah la dinding berconteng pun asal tu bleh mengasah bakat anak..macam omputih cakap it just a thing, comot dinding bleh cat semula tapi anak tak bleh ditukar ganti... :)

dina berkata...

mama borek anak rintik le... hahaha... bergaya dgn sofa baru kau ek... best2... aku suka sofa baru kau tu... tikar tu memang tren ke skang, aku pegi beraya kat memana rumah ramai pakai tikar tu...

azieazah berkata...

Semua orang yg ada anak bijak memang kene tahan mata ler... Takpa, sabar.. lama2 leh pulih tu.. nak wat cemana dah hobi keturunan.. Hahaha...

Sulela berkata...

Puas aku telek lukisan tu. Lepas tu baru aku baca apa yang ko tulis...ahahaha. Conteng dinding rupanya...wakakakaka

PUTERA2PUTERI berkata...

la lukisan kat dinding upanya...jenuh gak la dok pikiq apa dia.....sek bek la jieda x wat contest tekateki tu...klu x sah2 la ieta yg kn reject hehehehepa pun sabaq je la ngan kerenah ank2 no....alah wat x nmpak je lah....klu leh cuci....cuci le...klu x leh cat br le nmpaknya....

maiyah berkata...

wah.. cantik gak abstrak tu hehe.. bebudak mmg camtu ade jer mende nak wat

Nursuzry berkata...

kreatif anak ko. mujur dia pilih dinding di balik pintu. klu kat dinding yg open mau ko pun kena join skali kasik lagi abstrak heuheuheuheu.