Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
28 Oktober 2009

Spaghetti

Sejak aku balik dari open house rumah kawan aku pada raya yang lepas, tekak ni asyik teringin je nak makan spaghetti. Jadinya jumaat lepas aku ajak en husband pegi tesco semata-mata nak cari bahan buat spaghetti. Alhamdulillah...tercapai hajat nak makan spaghetti. Malam ni insyaAllah nak buat lagi.

Bahan-bahan

Spaghetti (agak-agak le nak banyak mana)
450gm daging cincang
2 tin sos spaghetti jenama KIMBALL
tomato (dicincang)
capsicum merah (dicincang)
1 atau 2 keping cheese (keping)
sedikit serbuk lada hitam

Cara membuatnya

Spaghetti tu rebus la seperti biasa.
Kemudian masakkan dulu daging cincang, ala kacau sikit-sikit udah le
Pastu masukkan sos spaghetti, tomato, capsicum merah dan sedikit serbuk lada hitam dan cheese.
Kacau dan renehkan.
Bila cheese tu dah sebati dengan sos boleh la ditutup api.
Pastu siap dan boleh la dihidangkan.

Senang je nak buat ni.


P/S: Sos spaghetti KIMBALL ni aku amik yang ada mushroom dan aku rasa KIMBALL ni lagi sedap dari PREEGO.

3 patah-patah kata:

azieazah berkata...

Sos PREGIO antara yang paling sedap.. campur cendawan yg dlm tin tu lagi sedap (air dia buang la). Pasni nak try gak ler jenama Kimball tu..

Boh daging cincang banyak2.. perhhhh..!

Jieda berkata...

kak azieazah..memang sedap kalo daging cincang banyak-banyak

nadia :) berkata...

salam.
biase nye mmg pakai prego.
kimball ni lagi pedas x?
:D

btw, da klik nufnang akak