Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
16 Oktober 2009

Marhaban Yaa Marhaban

Tahun ni seperti tahun yang sudah-sudah sekali lagi marhaban perempuan di taman aku diadakan bermula dari hari Isnin lepas dan berakhirnya malam tadi. Kira-kira tahun ni yang ambil marhaban 37 buah rumah. Makin tahun makin bertambah yang join marhaban ni. Marhaban di rumah aku pada malam kedua. Aku cuma hidangkan sandwich dan kuih muih je beserta teh o sebab kitorang dah diberitahu jangan buat makanan yang agak berat. Maklum la..kalau setiap rumah makan, nampak gayanya tengah malam baru habis. Itupun hari pertama marhaban aku sampai kat rumah pukul 11.57 malam. Penat memang penat tapi seronok kerana meriah.

Malam tadi barulah kitorang makan besar. Collect sorang RM10 dan makan beramai-ramai.

Menu yang ada ialah:
Nasi impit
Serunding daging+kelapa
Sayur goreng
Sambal kacang
Kari ayam
Kuih muih
Rojak
Soda Bandung
Kopi

Yang bestnya masa penutup tu kitorang dijamu dengan paluan kompang. Sampaikan orang yang tinggal kat apartment depan terjenguk-jenguk tengok hehehe....

Ini adalah antara gambar yang dapat aku snap sebelum handphone aku kehabisan bateri huhuhu

Kak Ros (bertudung pink) sedang khusyuk mendengar paluan kompang

Anak sape la yang sedang hisap botol

Masa kompang dipalu budak yang baju biru tu pun sibuk berjoget

Makanan yang dihidangkan

Bapa-bapa sedang berkompang

4 patah-patah kata:

Watierman berkata...

Uish meriahnya raya.....!!

dina berkata...

best betul aktiviti gini kan jieda... kalau kat tempat aku ada sure aku join...

anyss berkata...

mak aiiiii best nye makannnnnnnn hu hu hu

Jieda berkata...

jieda ~ kak watie
memang meriah sangat raya tahun ni.

jieda ~ dina
dengan adanya aktiviti camni boleh merapatkan lagi silaturrahim.

jieda ~ anyss
pasal makan..ko memang suka. kan..kan..kan.. hehehe