Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
19 Oktober 2009

Huhuhu...astro aku kena potong

Pagi semalam tengah syok-syok aku tengok Raja Lawak Musim Ke2 (ulangan) tiba-tiba astro aku kena potong. Hampeh betul. Puas aku pikir, aku tak bayar bil ke? rasa-rasanya cam dah bayar. Nak telefon astro kredit habis la pulak. Bergegas aku cari top-up kat 7E. Aku call astro time tu jugak dan dorang boleh cakap aku kekurangan bayar.

Citernya begini. Bulan lepas memang kebetulan aku bayar lambat seminggu. Pastu ada la sorang mamat astro call inform aku kena bayar RM95. Okay la..itu takpe dan aku pun bayar RM100. Tup..tup..semalam dia potong sebab aku kekurangan bayar RM32.42. Hmmm..apa lagi memang aku mengamuk gak la ngan orang astro tu. Lain kali inform la awal-awal berapa yang sepatutnya aku kena bayar. Ini tak... menyusahkan betul. Disebabkan semalam astro aku dah kena potong, untuk bill akan datang dorang charge RM20 kerana penyambungan. Pasal tak pasal aku kena bayar extra RM20 pulak.

Sebenarnya sebelum ni astro aku pernah kena potong sekali tapi dalam statement takde pun ditunjukkan charge RM20 (penyambungan semula). Aku tak amik kisah la. Tiba-tiba lain pulak jadinya. Adakah ni trick dorang nak suruh bayar lebih. Hampeh betul.

13 patah-patah kata:

dina berkata...

seb baik aku takde astro... hehehee

mamalieyna berkata...

weeh leh lak camtu, astro ni mmg suke wat duit..huhu..

Siti @ nurie berkata...

mmg mcmtuelah gayanyer kak...time minta duit, mc2 dia caj..cuba kalau kita yg minta balik, haram tak dpt...

Watierman berkata...

Wah..hari Ahad pun dia orang kerja...Nak [otong pun tungga lah hari Isnin..melampau..kena ikut working days lah...walap baru tau..ehhh akak punya dah bayar ke belum???

fadxiora berkata...

aku ingat astro ko kena potong dgn gergaji hehehe...

sib baik aku tak ada astro n xde nafsu nak tgk astro yg byk siaran ulangan.

Nursuzry berkata...

mmg cam gitula jieda sayang oooii...

dulu aku selalu kena. klu ko brani ko send la email atau call sana buat2 garang dan ckp x moh bayar. silap ari bulan mmg x bayar pemasangan tu.

tapi la ni aku dah tutup astro kat umah aku tu.

slamat!!

Jieda berkata...

jieda ~ dina
dan selamat duit takyah bayar bil setiap bulan.

jieda ~ mamalieyna
astro ni sebab dia takde saingan..cuba kalau ada saingan,mungkin boleh lebih kurang kot

reen berkata...

la siannya..
memang la kn..x leh lmbt skit bayo..abah sy pun dh terkena..x infrm pn alih2 kna kotong..ssuka ati depa jek..

bln 11 ni ad gmpak desa astro kt tmpt sy..meh kita sama2 komplen orng astro!!

Jieda berkata...

jieda ~ siti@nurie

memang betul.kalau ikutkan dah lama rasanya nak potong tapi kalau potong cam tak best la pulak hehehe

jieda ~ kak watie

bila ditanya,dorang kata system yang kontrol.ntah betul ntah tidak.Baik akak check, dah bayar ke belum hehehe

Jieda berkata...

jieda ~ fadxiora

ingatkan tak sudi nak menjengah blog aku ni huhuhu...kalau potong guna gergaji ganas sangat nampaknya

jieda ~ suzry

ooo...okay.idea yang bagus.nanti aku call balik la.aku nak bisingkan dorang pasal aku kena extra charge.

Jieda berkata...

jieda ~ reen

sebenarnya ramai yang dah terkena agaknya.trick dorang nak dapat duit lebih.gempak selebriti dorang buat kat area mana ek?

Sitisifir10 berkata...

sebbaik jugak ye saya takde astro...latam yg mana ada ajork..

maiyah berkata...

takat ni kat umah sy takde kena camtu lak, tapi sy jarang tgk Astro ni, anak2 je yg suka