Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
16 Mac 2010

Aku dah dapat buffered

Sesiapa yang ada nuffnang kat blognya mestilah mengharapkan agar dapat buffered. Mula-mula dulu pun aku nak sangat ada buffer maklumlah sana sini blog menceritakan pasal buffered ni. Aku yang masih tak arif sangat pasal nuffnang ni pegilah mencari info-info berkenaan buffered kat blog otai yang memang arif dan bijaksana pasal hal ehwal nuffnang ni. Antara info yang aku dapat

1. Traffik mestilah 100++
Aku cuba mengekalkan traffik aku agar 100++ setiap hari. Traffik aku dari hari isnin hingga jumaat memang dalam lingkungan 100++ kecuali sabtu dan ahad je sebab kedua-dua hari tu aku tak dapat nak blogwalking. Maklumlah kat rumah takde tenet huhuhu...

*masih tak dapat buffered lagi. Takpe... aku tunggu dgn sabarnya.

2. Update Survey
Sebelum ni survey yang aku jawab kat nuffnang memang ala kadar je. Rupa-rupanya survey ala kadar aku tu la yang menyebabkan aku tak dapat buffered dan jalan penyelesaian yang aku ambil aku update balik survey aku. Bagi ayat baikkk punya. Cerita panjang lebar dalam survey tu dengan isi yang padat hehehe...

*seminggu lepas aku update survey barulah aku dapat buffered. Itupun satu je dan tak banyak amountnya. Tak kisahlah tu.

Itu antara pengalaman aku untuk dapat dapat buffered. Yang aku rasa penting survey tu memang kena buat betul-betul. Oppss..survey yang aku maksudkan, survey yang korang kena tulis dengan menggunakan ayat sendiri.


Klik untuk pembesaran. Amount tu malu nak tunjuk hehehe

Satu lagi... kalau korang perasan dalam bulan lepas susah betul iklan nak kuar kat mana-mana blog. Blog aku pun camtu gak. Tanpa berfikir panjang aku pun tulis surat cinta kat nuffnang. Saje tanya dengan lemah lembutnya kenapa iklan tak kuar-kuar sambil tu tanya sekali tip nak dapat buffer. Lepas je nuffnang balas surat cinta tu... haaa amik ko. Sekarang ni aku dah ada lima buffered. Alhamdulillah...

14 patah-patah kata:

Siti berkata...

waaa..tahniah!...terima kasih tuk tips tu..siti nak gi buat gak.

mamalieyna berkata...

waah hebatnya...tahniah!.kita ni tak ambik tau sgt! survey to jwb masa mula2 dulu jer..huhu..kena guna tips nilah! hehe..

anyss berkata...

Salammm,
Waaaaa dah glamer ye blog ni. Dulu2 ada gak sertai benda alah ni, tapi...dah lupa. icon nuffnang tu pun lupa nak tempek kat blog hu h uhu hu skrg ni...pasword jugak dah lupa. Tak ada apa yang ingat kecuali lupa hu hhu hu

si para para berkata...

nape selalu dpt 0.00 je...kat mana yg tak kena..

|| NaFiRaa || berkata...

u!! kasi share lah ape yang nuffnang reply kat surat cinta u tuh!!! mueheheehhe

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

macm mane ek nak tulis surat cinta kat die tu?
huhu

zaiMi berkata...

tahniah sebab dah dapat buffered. tak sia-sia usaha selama ni. hehe

Anak Perak berkata...

tahniah2...teruskan usaha anda..hehe..

SwEetForEst berkata...

wahhh..

taniah2..

^___^

POSH76 berkata...

wah good info to share ini ler rahsianyer...dasat sampai 5 skali tahniah hehe

Aini berkata...

banyaknye.. sekali 5 tu dapat.. bestnye =)

CatlinaFly berkata...

salam kenal..jom join giveaway sy ye> :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

ooo.. mcm itu yer..
tqvm share dat info, baru i taw... =D
hihihi, br nak berjinak²..
100++ sari.. huish, x tercapai ni.. :(

Uda berkata...

tahniah..
memang masyuk tuu... lepas ni kita berusaha lagik gigih.. sampai lebam biji mata..hehehe