Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
16 Mei 2010

Arggghhh...saya tak bersalah

Di satu petang yang nyaman, sedang saya syok-syok tidur, terasa ada sesuatu melompat ke atas kepala saya


Kemudian benda tu bergerak ke badan


Rasanya seperti ada sesuatu yang mematuk di perut


Bila toleh, rupanya si hijau burung kecil yang dibeli oleh tuan semalam


Saya suruh si hijau pergi main jauh-jauh, lagipun saya tengah ngantuk giler ni


Tapi dia tak mau dan masih mematuk saya agar bermain dengannya


Akhirnya si hijau naik ke atas badan saya. Beratnya si hijau ni


Tak lama kemudian, saya nampak dia patuk benda lain pulak, rupanya handphone tuan saya


Saya menjerit, ''Oii..kalau rosak nanti tuan marahlah''


Si hijau melawan pulak tu


Masa saya nak luku kepala dia, tuan saya pun lalu


Akibatnya saya dihukum tanpa membela diri


Ohh.. dimanakah keadilan. Bukan saya yang bersalah

77 patah-patah kata:

bloggerman berkata...

cian kucing tu.patutnye tuan dia duk dlm sangkar

sHaFAa berkata...

kasihanilah sy..terkurung tnpa pngadilan yg sewajarnye..
jom p mahkamah..

Jieda berkata...

bloggerman ~ kena ada sangkar yang lebih besar kalau nak tuan dia susuk hehehe

Jieda berkata...

shfaa ~ kena sampai ke mahkamah ye hehehe

Cik Ubi berkata...

ni da kategori citer bergambar ni~lawak2..=P

zulkbo berkata...

salam..
comelnya kucing
dengan burung tu

syaari othman berkata...

hhee.. comei la..
kan best kalo aku ada kucing..
:(

Sky0ne berkata...

hahaha..siap ada jalan cerita lagi...

linda musee berkata...

kucing dgn burung ni awk bela ke ? sangat comeeeeeeeeel. geram nye tengok kucing tu cute sgt. hehe =)

si para para berkata...

hehe cerita yg best...kesian kucheng tu...di hukum sebelum di bicara..hehe

MrS ShaHriL berkata...

nk pnjm kucing tu blh...hehehe...comey gile..

MissXYZ berkata...

salam
ape ni kak jieda sian kucen tu hihihi

call me ali berkata...

haha comel la due2...

belalang hijau berkata...

cute nye...pet kamu ke dua-dua tue?

Din.. berkata...

suke cite ni..hehe

Jieda berkata...

Cik Ubi ~ sekali sekala kita berlawak guna gambar

Sya Yusof berkata...

ala shian tomei tuh.. si hijau sangat noty! hahhaha

Jieda berkata...

zulkbo ~ saya lebih suka tengok karpet tu hehehe

Jieda berkata...

syaari othman ~ bela kucing ni memang best tapi kat rumah saya takde bela pun

Jieda berkata...

SkyOne ~ boleh menghiburkan di awal pagi ni

Jieda berkata...

linda musee ~ ehh..tak la.saya tak bela.gambar ni semua saya amik dari kotak email

Jieda berkata...

si para-para ~ haah la..mesti burung tu sedang ketawakan kucing tu

Jieda berkata...

Mrs Sharil ~ kena tanya ngan tuan dia

Jieda berkata...

MissXYZ ~ ehh..akak tak bersalah hehehe...

Jieda berkata...

call me ali ~ haah..memang comel kedua-duanya

Jieda berkata...

belalang hijau ~ bukan saya punya la

Jieda berkata...

Din ~ hehehe..kelakar kan

Jieda berkata...

Sya Yusof ~ sepatutnya burung hijau tu yang kena kurung

cikCEPET berkata...

alololoeww...
chumell nyew...
kaseh.sayang jewp...

:))

Jieda berkata...

cik CEPET ~ memang comel

Melz berkata...

eeehh baiknya kucing nie . kalau kucing mel dah ngap dah kot ahaha.

neway lawa la haiwan 2 ekor nie ^^

Jieda berkata...

Melz ~ citer pasal ngap teringat pulak katun kucing hitam ngan burung warna kuning tu *lupa pulak tajuknya*

NaNaJoe berkata...

adeh~~ lawak la kak jieda..hehehe~~

Loyar Lawa berkata...

hahahhaha comel...

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Dik Jeida....Tweety Bird ...Malaysia ke ni...sian dia....geramnya nengok gelagat dua ekor si comel ni....!!!

Nak kena hire Karpal Singh ni...for justice!!

White Bird berkata...

so cute! kesian kucen tu.. dia pulak duk dlm sangkar burung.. patut tuan mereka yg patut dikurung sbb tak adil ;)

mirachantek berkata...

kene heret mahkamah ni tuan dia

ZouL berkata...

wow..bnyak nye comment..hehe

Jieda berkata...

NaNajoe ~ lawak ye hehehe

Jieda berkata...

Loyar Lawa ~ hehehe..memang comel

Jieda berkata...

Kak Watie ~ akak ingat nama katun tu ye hehehe

Jieda berkata...

White Bird ~ tak muat la nak kurung tuan dia kat dalam sangkar hehehe

Jieda berkata...

mirachantek ~ hehehe..sape yang nak heret tu ye

Jieda berkata...

Zoul ~ terima kasih sebab menambahkan komen di sini hehehe

[-suziey-] berkata...

hahahaha..lawakla dialog..kesian si kucing:P xadil! ekekek:D

tot tot kecik berkata...

salam..

hehe comeinye kucing maen ngan burung..

Yuni Aisyah berkata...

comelnya..cian si comel di cop bersalah padahal tidak..
si hijau suka la tu..hehe

yott berkata...

suke n3 bergambar ni..
dua2 comei sngt2..hehe

Huda berkata...

hehe comel gile :)

ツbieaz@bie Azreenaツ berkata...

ahaha..
last2 kucing lak masuk sangkar burung ;)

Cheqna berkata...

comelnya...nice photos n best cerita..creative..hehe..

:-)

Cira Marcello berkata...

wahh!! best cte ni
permintaan!
adekan sambungan cite nye ea...hehe

Atiqah idrus berkata...

wehehh.
bes la. comel kucing tu

maCy berkata...

sangat comelnyaaaaa :D

aduka berkata...

waahhhh..!
suke3!
=)

nurthurayya berkata...

sgt cumil!!

BELALANG berkata...

hahhahaa... bllg suka... hahah ;P

Hasrol Nizam berkata...

suka part bila kucing tu kena masuk sangkar..hehe

poodin berkata...

rajin plak tuan dia amik gambar kucing dgn burung ni ..

zeqzeq berkata...

nampak macam salah sarang jer, burung dalam sarang kucing, kucing duduk dalam sangkar burung..

kozumi_ro berkata...

alalal comel nyer.....so sweet

pawaka19 berkata...

comel comel..suka tngok diorang

Kniedaz berkata...

hehe..cumel je

MSR berkata...

woaa nice post! tersenyum aku melihat telatah kucing dgn burung tu.. huhu

Che Kechik berkata...

chumelnya kucing tuuu!!!

|| NaFiRaa || berkata...

hahahha..kiut jek citer nih kan~

AZALINA ABDU RAHAMAN berkata...

pandai juga tuan buat drama ya tuan....

Ezad berkata...

hu.. cian kucen' tue... bukan slah die haha... dh naseb.. tweety msti lepas.. pussy cat mesti kene...

Mommy Pinky berkata...

tak pe, biarkan kucing dlm sangkar..kite takut kucing..huhhu~ ;)

Colourful life berkata...

comiellnya...
comeill juga jalan cerita nieh...
deam2...

Nur -al- Ain berkata...

ini tidak adill, saye nak offer diri jadi lawyer kepade kucing itu.

free of charge.

demi keadilann, hahaaa

pakcikim berkata...

cian nyer..kalu pok cik lo kan...pokcik dah sumbat tuan dio dalm sangkar uh..hehehehehe...

Skype Crew berkata...

skype nk beli kucing nie blhx?

skype suka kucing...tp kucing skype dh hilang.sedihnye...sob3....

Cik Emi berkata...

kiut!~

Shahreal berkata...

kenape kucing tak 'ngap' je burung tu..haha

husnazainal berkata...

jahatnye...kejam tau tuan dia nih...
comel gile kucing tu..geram.!

burung tu mmg tak terbang la ek..?leh lepas2 camtu

✿nenek moden✿ berkata...

hahahahaha...comelnyeee..hehehehe..
adegan-adegan lucu..