Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
23 Mei 2010

Maulana RSVP

Malam semalam berakhirnya konsert akademi fantasia ke 8.Aku rasa semuanya dah maklum siapa yang telah menjuarai rancangan tersebut. Antara kelima-lima lagu baru yang dinyanyikan oleh finalist, aku berminat dengan lagu Maulana, RVSP. Seperti kata Pak Nil, biasanya kita akan ambil masa untuk menyukai sesebuah lagu baru tapi aku telah jatuh cinta pertama kali bila dengar lagu ni. Melodi lagu ni yang buat tangkap lentok hehehe..






Lirik Lagu Maulana (RVSP)

Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya

Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah
Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk

Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

(2 KALI)
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

(2 KALI)
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

13 patah-patah kata:

Nuraisyyah berkata...

aisya ske lagu adia ngn shahir..hehehehe..;)

sue berkata...

xtgk lak af...hehe~~

Eifa Zuhaira berkata...

ya.me too.
suka sgt dgn lagu maulana ni :)

sweeTSour berkata...

ermm apa maksud répondez s’il vous plaît... pelik je bahasa dia..hehe

MiSz MaNja berkata...

Maulana disaat akhir telah bekrja keras tapi rezeki xde utk die.. ape pun die leh jual la lagu die pasni suara pun sedap..

azieazah berkata...

Hmmm tak tengok langsung pun.... best ya?

.s.o.f.i.a. berkata...

since tak pernah layan af8, tatau pasai lagu nie atau lagu2 lain... tapi lagu nie quite catchy... i like!!!!

iqbalsyarie berkata...

tak penah dngar~hehehe

shey berkata...

mcm best lak dgr lagu ney

ellis suriyani berkata...

akak...sori..ekek...ellis off hp td..bz giler rini..

Mommyyus berkata...

saye tak tengoklah Af kali ni...tgk gitu2 je.xde yang feveret. tapi lagi ni best jugak..

Izan Ishak berkata...

izan pun suka ngan lagu RSVP nih. terus je tangkap selain lagu shahir yg best tuh!

Ery Farieha berkata...

not bad lagu ni ;)