Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
04 Mei 2010

Jom Pergi New Zealand

Salam semua... marilah kita segarkan mata dengan pandangan-pandangan yang menarik dan cantik ni. Gambar-gambar ni semua aku yang tangkap masa aku pergi New Zeland hehehe... tipu je!! Part New Zealand tu betul tapi part aku pergi New Zealand tu hanya rekaan semata-mata ye.

Lihatlah betapa cantiknya kurniaan Tuhan.

Macam jalan kampung je ni


Air yang tenang jangan disangka tiada buaya


Makin menambah kambing biri-biri peliharaanku ni


Kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai
*erkk..ada kaitan ke*


Siapa berani terjun?


Cantiknya...

Hmmm...bilalah dapat menjejakkan kaki ke New Zealand

30 patah-patah kata:

Muhammad Adam Rayyan berkata...

jom aunty kita pegi..
matta fair bile ek?

.::WaNiE::. berkata...

mmg cantikk

Nurul Harun berkata...

jum laaaaa. belanja nurul g sana ek? hehehe.

Nurul Harun berkata...

jum laaaaa. belanja nurul g sana ek? hehehe.

mizzura berkata...

bestnyer kan...dulu konon nak ikut kawan konvo master kat NZ, tapi ada ma$alah $ket..tak dapat joinT_T

ASSOYFINGER67 berkata...

salam...1st time kesini...dah sampai NZ..blog yg mantap & kemas...(tak macam aku punya ..hehe)

nieda berkata...

cantiknya, bilalah dpt pergi sana...

azieazah berkata...

MokYang pun dapat pic pic ni dalam email hari ni. Memang terpesona. MokYang pun copy juga. Nak buat penyejuk mata.. kalu lah dapat pegi, best kan?

Jieda berkata...

Muhammad Adam Rayyan ~ jom..tak tau la ye matta fair biler hehehe

Jieda berkata...

Wanie ~ masa tgk kat email pun sejuk mata memandang

Jieda berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jieda berkata...

Nurul Harun ~ nak suruh belanja..jom la tapi bila kat kaunter tiket nurul pula yang bayarkan ye hehehe

Jieda berkata...

mizzura ~ sayangnya..kalau tak dapat tgk negara orang.

Jieda berkata...

ASSOYFINGER67 ~ tima kasih sudi jengah..blog ni biasa je la

Jieda berkata...

nieda ~ tu la..teringin jugak nak pegi cuma tak tau bila

Jieda berkata...

kak azieazah ~ kita dapat semalam..sebenarnya byk lagi gambar tapi cukuplah cuma ini je yg diletak kat dlm blog hehehe

Wzulhilmi berkata...

yg gmbar kambing tu boleh guna utk sesiapa yg susah nk tido..Hahaha..

mie berkata...

menarik!!!
dah lama teringin nak pergi new zealand...
hehehee

Jieda berkata...

Wzulhilmi ~ oh ya..kejap lagi nk kira la kambing tu hehehe

Jieda berkata...

mie ~ InsyAllah..mana tau ada rezeki,sampai la mie ke sana

nirelwof berkata...

gmbr 1st tu mcm kat malaysia jer...
mcm jalan2 kg jer...huhuhuh

cantik sungguh....boleh dipertimbangkan sbg destinasi honeymoon nih...hihihihi

DarkCaspian™ berkata...

perhhh wa telingin mau pigi...

makdara terdiva berkata...

entah bila lah dpt ke sini..mimpi la mlm ni..hehe

+akufobia+ berkata...

bilabila je boleh pergi NZ kalau beruang.

Mamamya berkata...

alahai...alangkah bahagianyer klu dapat pi sana kan....cantiknyer pemandangan...tenang jer... ;)

kakngah berkata...

kg. new zealand mesia pun aku lom lps pegu.. huhuhu!!

rossoneri berkata...

wah cantiknya...NZ ni mmg unik, tempat pun lawa..

ibu_Arifa berkata...

cantiknyer NZ.. bestkan kalo dapat p sana.

cutecida berkata...

best kan klu dpt g..tp cam dlm mimpi je leh lepas huhuhu...salam kenal jieda..thank betandang umah i hehehe...leh kita folow2

azremy berkata...

fuhhh bestnye,,,takpela ,bloggerman gi
new zealand kt pahang jer